ADVENT A BÉCSI-ERDŐBEN

ADVENT A BÉCSI-ERDŐBEN

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

ADVENT A BÉCSI-ERDŐBEN

BADEN BEI WIEN – KOTTINGBRUNN

 

2017. december 3.

 

Utazás: autóbusszal.

~ Program ~

Advent – az egyházi év kezdete – a Jézus születése előtti négy hétből áll. Az osztrákok ekkor ünneplőbe öltöztetik lakóhelyüket és megnyitják a karácsonyi kirakodóvásárokat. A „Christkindlmarkt”-okon pezseg az élet, mindenki készül az ünnepekre. Ezt a hangulatot és fényáradatot látnunk kell!

HINTERBRÜHL-ben található Európa legnagyobb tavasbarlangja. Egykor gipszbányaként, később repülőgépgyárként működött. A barlang látogatásának fénypontja a „Kék-tavon” tett kb. 10 perces hajókázás.

Hinterbrühl után a Bécsi-erdő egyik legszebb szakaszán, a HELENENTAL-on haladunk keresztül, amely az osztrák és a magyar történelem során fontos eseményeknek volt a helyszíne.

BADEN BEI WIEN a biedermier fürdőváros, I. Ferenc császár kedvenc üdülőhelye volt. Gyógyhatású vizeit már a rómaiak felfedezték. Gyönyörű gyógyparkja, sétáló utcája vonzó kirándulóhely, Mozart és Beethoven is nagyon kedvelte. Rövid séta a városban.

Ezután KOTTINGBRUNN-ban a bájos vízivárat, benne a múzeumot és az adventi vásárt keressük fel. Itt kézművesek (jászolkészítők, mézeskalácsosok, gyertyaöntők, üvegfestők stb.) sátrai mellett kulináris örömök is várnak ránk fakultatív vásárlás és szabadidő keretében.

Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 8.700,- Ft

A belépőjegyek, valamint a fülhallgató árát (kb. 15,- €) a részvételi díj nem foglalja magában.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦