ADVENT A DUNA MENTÉN

ADVENT A DUNA MENTÉN

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

ADVENT A DUNA MENTÉN

KREMS – GRAFENEGG

 

2017. december 9.

 

Utazás: autóbusszal.

~ Program ~

Ádvent – az egyházi év kezdete – a Jézus születése előtti négy hétből áll. Az osztrákok már ünneplőbe öltöztetik lakóhelyüket és megnyitják a karácsonyi kirakodóvásárokat. A Christkindlmarktokon pezseg az élet, mindenki készül az ünnepekre. Ezt a hangulatot és fényáradatot látnunk kell!

Utazás rövid pihenővel a Bécsen keresztül KREMS városába, amely az osztrák műemlékvédelem mintavárosa. Belvárosában szinte minden ház műemlék! Séta a szépen karbantartott gót, reneszánsz, barokk házak között. Szabadidőben lehetőség lesz elvegyülni a sétáló utcában található Christkindlmarkton.

Továbbutazás autóbusszal a GRAFENEGG-i kastélyba. A XIV. században a Kamp folyón lévő malom helyén Ulrich von Grafeneck, a névadó vízivárat épített, amelyet a XIX. században alakítottak át a ma látható Tudor-stílusban. Napjainkban a kastély a környék egyik fontos kulturális központja is. Ezen az adventi hétvégén a kastély, a park és a hozzátartozó majorság átalakul: helyet ad – a 40 éve megrendezésre kerülő – hagyományos kézműves vásárnak, ahol barkácsolhat, zenét hallgathat, és kulináris örömöknek is hódolhat.

Hazautazás rövid pihenővel, érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 8.900,- Ft

A belépőjegy, valamint a fülhallgató árát (kb. 10,- €) a részvételi díj nem foglalja magában!

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦