ARGENTIN TANGÓ & BRAZIL SZAMBA

ARGENTIN TANGÓ & BRAZIL SZAMBA

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

ARGENTIN TANGÓ & BRAZIL SZAMBA

ARGENTÍNA – URUGUAY – BRAZÍLIA

 

2018. január 26 – február 5.

 

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Buenos Aires
Elutazás Budapestről az esti órákban menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Buenos Aires
Érkezés a reggeli órákban BUENOS AIRES-be. Transzfer a városba. Első ismerkedés a várossal. Szabadidő. Este érkeznek meg a nagy Dél-Amerikai körút résztvevői is és közösen folytatódik a körutazás. Szállás Buenos Airesben.

3. nap: Buenos Aires
Egész napos városnézés Amerika „Párizsában”: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cabildo, Parlament (kívülről) (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

4. nap: Colonia Del Sacramento
Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos fakultatív kirándulás hajóval Uruguay hangulatos koloniális városába, COLONIA DEL SACRAMENTO-ba. Az ország legidősebb városának erődjét 1680-ban a portugálok építették, később a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros, amely az UNESCO Világörökség része. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. A hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren vezet át. Este visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

5. nap: Buenos Aires – Tigre – Foz do Iguacu
Reggeli után utazás az argentin főváros üdülő negyedébe, TIGRE-be, a „parasztok Velencéjének” nevezett városrészbe. Itt két lomha folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Persze ma már egyáltalán nem „paraszti” lévén, nyaralók, horgászok, vízi-sport kedvelőinek otthonává vált. Este repülés PUERTO IGUAZU-ba. Szállás FOZ DO IGUACU-ban, a brazil oldalon.

6. nap: Itaipu és Iguazu-vízesés argentin oldala
Láthatjuk a világ legnagyobb teljesítményű vízi erőművét, a Brazília és Paraguay határán épült Itaiput. Látogatás a vízesés argentin oldalán. Busszal, romantikus kisvasúttal és gyalogosan keressük fel a zuhatagokat és megcsodálhatjuk az „Ördögtorok” nevű leghíresebb, leglátványosabb részt is.Este fakultatív, büfévacsorával egybekötött show keretében ismerkedhetünk három ország (Brazília, Argentína, Paraguay) zenéivel, táncaival. Szállás Foz do Iguacuban, a brazil oldalon.

7. nap: Iguacu-vízesés brazil oldala
A mai napon az IGUACU brazil oldalát fedezhetjük fel. Hangulatos ösvényeken sétálva fenséges rálátásunk nyílik a sok-sok nagy robajjal lezúduló vízesésére. Fakultatív helikopterrepülés keretében felülről is megcsodálhatjuk a vízesés együttest és a tájat. Délután repülés Rio de Janeiróba. Szállás.

8. nap: Rio de Janeiro
Egész napos program keretében ismerkedünk RIO DE JANEIRO különböző híres városrészeivel: Flamengo (foci csapatáról híres), Botafogo, Gloria, Világháborús emlékmű, belváros széles sugárútjai, Maracana (világ legnagyobb stadionja /kívülről/), Sambodromo (a híres karnevál helyszíne), modern Katedrális, Ipanema, Leblon stb. Utazás kabinos felvonóval a város egyik jelképére, a Cukorsüveg hegyre.Fogaskerekűvel érkezünk a Megváltó Krisztushoz, a Corcovado hegyre, miközben fantasztikus városi panorámában lesz részünk a Tijuca-erdőből. Fakultatív tipikus brazil vacsorát – churrascaria – választhatunk, melynek keretében a nyárson sült különböző húsokból és finom köretekből kedvünkre válogathatunk. Szállás Rióban.

9. nap: Rio de Janeiro
Egész napos szabadprogram. Kisétálhatunk az Atlanti Óceán partjára, egy kis fürdőzésre vagy fakultatív kirándulást is választhatunk PETRÓPOLIS-ba, az egykori császárvárosba. A nap és az utazás búcsúestjeként egy fakultatív fantasztikus szamba show-t ajánlunk, ha lehetőség nyílik rá. A tipikus brazil táncot híresen szép, fiatal mulatt lányok, a capoera jeleneteit pedig kidolgozott testű, izmos fiúk mutatják be. Szállás Rióban.

10. nap: Rio de Janeiro
Reggeli után hangulatos hajókirándulás során ismerjük meg a várost körülölelő Guanabara-öblöt, ahol Rio különböző városrészeinek, és a szemközti Neteroinak panorámájában is gyönyörködhetünk. Délután megcsodálhatjuk a botanikus kert szubtrópusi és trópusi növényritkaságait, a sudár királypálmákat és gyönyörű orchideákat is. Este elbúcsúzunk a várostól és egész Dél-Amerikától. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 560.800,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 162.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegyek: 350,- USD (Indulás előtt irodánkban fizetendő!)

Egyágyas felár: 98.900,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Fakultatív programok árai minimum 12 fő esetén(helyszínen fizetendő, kivéve az Uruguay-i kirándulás):
– Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 70-90,- USD
– Egész napos hajós kirándulás Colonia Del Sacramento-ba: 220,- USD (Jelentkezéskor választandó és fizetendő!)
– Büfévacsorával egybekötött show Iguacuban: kb. 50-70,- USD
– Helikopterezés az Iguacu-vízesésnél: kb. 140,- USD
– Brazil vacsora (churrascaria): kb. 50-60,- USD
– Kirándulás Petrópoliszba kb. 60,- USD
– Szamba-show Rio de Janeiróban: kb. 70-80,- USD

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 50,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

UNESCO Világörökségek:
Brazília: Iguacu Nemzeti Park, Rio de Janeiro: Carioca területe
Argentína: Los Glaciares Nemzeti Park, Iguazu Nemzeti Park
Uruguay: Colonia Del Sacramento óvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦