AZORI-SZIGETEK

AZORI-SZIGETEK

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

AZORI–SZIGETEK

Sao Miguel – Terceira – Faial – Pico

 

2018. június 2 – 10.

 

Az Atlanti-óceán közepén található, Portugáliához tartozó vulkanikus szigetcsoport kilenc lélegzetelállító szigetből áll (Sao Miguel, Terceira, Faial, Pico, Santa Maria, Graciosa, Sao Jorge, Flores és Corvo).Utazásunk során ezek közül négyet látogatunk meg, ahol rengeteg élménnyel és páratlan látnivalókkal gazdagodhatunk. 

Utazás: Budapest – Ponta Delgada és Horta – Budapest útvonalon, lisszaboni átszállással a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival. A körutazáson a SATA helyi légitársaság repülőjárataival, légkondicionált autóbuszokkal, valamint hajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás:  reggeli és a 3. napon ebéd, valamint 7 alkalommal fakultatív vacsora.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Lisszabon – Ponta Delgada
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, lisszaboni átszállással. Érkezés kora délután Sao Miguel szigetére. A szállodai transzfer után gyalogos városnézés a szigetek közigazgatási székhelyén, PONTA DELGADA-ban. Séta a hangulatos városkában, a szűkre szabott, macskaköves utcákon, parkokban és botanikus kertekben. Megnézzük a reneszánsz stílusban épült Sao Bras-erődöt az óceán partján, a barokk Sao Sebastiao Székesegyházat, a városházát és a városkaput. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap: A nyugati part – Sete Cidades
Reggeli után utazás a páratlan szépségű, SETE CIDADES krátertavakhoz. 1440-ben jöttek létre egy vulkánkitörés következtében. A 3.000 m magas vulkáncsúcs helyén két kristálytiszta tó alakult ki: a Lagoa Azul (Kék tó) és a Lagoa Verde (Zöld tó). Látogatás egy ananászültetvényen, ahol a különleges ananászlikőr megkóstolása közben betekintést nyerhetünk a gyümölcs termesztésének rejtelmeibe is.  Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Fogo tó – Ribeira Grande – Furnas – Vila Franca do Campo
Reggel a LAGOA DO FOGO, azaz Tűz-tó elnevezésű, smaragdzöld krátertó csodálatos kilátópontjához kirándulunk.  RIBEIRA GRANDE a sziget második legnagyobb városa, ismerkedés a nevezetességekkel: városháza, Matriz templom, völgyhíd és a városi park. Utazás kelet felé, rövid pihenő a Santa Iria Belvedere kilátópontnál. Látogatás egy teaültetvényen. Továbbutazás a FURNAS-TÓ partjára. Fürdési lehetőség a termál tóban vagy sétálhatunk a Terra Nostra botanikus kertben. A tó északi részén megnézzük a gejzíreket és megkóstoljuk Cozido nevű helyi ételt. (Ez a zöldséges pörkölt a talajból feltörő meleg vizű források gőzében fő meg.  Régen a tűzhelyet helyettesítvén, a háziasszonyok reggelente eltemették vaslábasukat a földbe, délben pedig kiásták az elkészült ételkülönlegességet.) Szálláshelyünket VILA FRANCA DO CAMPO-n, a sziget régi fővárosán keresztül érjük el. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Ponta Delgada – Terceira – Praia da Vitória
Délelőtt szabadidő. Kora délután transzfer a repülőtérre, utazás Terceira szigetére. Érkezés után PRAIA DA VITÓRIA városába látogatunk. Séta a lenyűgöző belvárosban, felkeresve a XV–XVI. századi épületeket, nevezetességeket. Szállás Angra do Heroismoban.

5. nap: Angra do Heroismo – Monte Brasil – Algar do Carvao – Biscoitos 
Városnézés ANGRA DO HEROISMO-ban: reneszánsz óváros (Világörökség része), Sao Joao Baptista erőd, Capitaes Generais palota, Katedrális. Körbejárjuk a szigetet: MONTE BRASIL kilátó, ALGAR DO CARVAO barlangja (ez az egyetlen látogatható függőleges vulkáni kürtő a világon), látogatás a BISCOITOS-i bormúzeumban és megnézzük a fekete vulkáni kövekből kialakult természetes úszómedencéket is. Szállás Angra do Heroismoban.

6. nap: Faial 
Reggel transzfer a repülőtérre, utazás FAIAL szigetére. Érkezés után egész napos túra a szigeten: Flamingók völgye, Caldeira (a sziget legmagasabb pontja). Látogatás a CAPELINHOS vulkánhoz, amely 1957-ben működött utoljára. Végül barangolunk a sziget hangulatos fővárosában, HORTA-ban. Szállás.

7. nap: Pico
Kirándulás hajóval PICO szigetére. Ellátogatunk az Azori-szigetek egyik legismertebb jelképéül szolgáló Pico hegyhez, a 2.351 méter magas tűzhányóhoz. Megtekintjük továbbá az UNESCO világörökségéhez tartozó bortermelő vidéket. Látogatás egy borospincében. A sziget hajdanán a bálnavadászok központja volt, így meglátogatunk egy régi bálnafeldolgozó üzemet és a Bálna Múzeumot. Este visszatérünk Hortára, a szálláshelyünkre.

8. nap: Faial – Lisszabon 
Szabad program vagy fakultatív programként részt vehetünk egy hajós delfin- és bálna lesen. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás lisszaboni átszállással, éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés kora reggel Budapestre.

 

Részvételi díj: 399.600,- Ft

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 84.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 108.000,- Ft

Vacsora felára (7 alkalommal): 51.700,- Ft

Fakultatív program: Delfin- és bálna les hajóval: kb. 55,- € (Helyszínen fizetendő.)

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 50,- €) nem foglalja magában.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 20,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:
– Angra Do Herosimo belvárosa
– Pico-szigeti borvidék

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦