BENELUX ÁLLAMOK

BENELUX ÁLLAMOK

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

 

BENELUX ÁLLAMOK

2018. augusztus 14 – 21.
(augusztus 15 – 20.)

BElgium, NEderland és LUXemburg három kis ország, melyeknek nevét gyakran emlegetjük együtt a múlt történelmi és a jelen gazdasági kapcsolata révén. Az Európai Unió bölcsőjének is tekinthetjük a vidéket. Programunk meghatározó része a Németalföldi festészet. Brüsszelben felkeressük a Királyi Képtárat, Amszterdamban a Rijks Múzeumot, Hágában a Mauritshuis-t, valamint Brugge és Gent művészettörténeti kincseit is.

Idei különlegesség a kétévenként, augusztusban megrendezésre kerülő BRÜSSZELI VIRÁGSZŐNYEG!

Utazás: légkondicionált autóbusszal VAGY oda-visszaútban repülővel
Elhelyezés: 2 éj Németországban, 3 éj Brüsszelben és 2 éj Hollandiában *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s (TV) szobáiban.
Ellátás: büféreggeli vagy fakultatív félpanzió.

 ~ Program ~

 1. nap: Budapest – Mannheim környéke (kb. 900 km)
Elutazás Budapestről a reggeli órákban Bécs – Linz – Passau – Regensburg útvonalon, rövid pihenőkkel. Szállás Mannheim környékén.

2. nap: Luxembourg – Brüsszel (kb. 550 km)
A repülős utasoknak kora reggel elutazás Charleroi-ba. Találkozás az autóbuszos vendégekkel a déli órákban LUXEMBOURG-ban. Városnéző séta a Nagyhercegség fővárosában, majd irány Belgium! Nem maradhat ki programunkból WATERLOO, ahol a Napóleon számára végzetes, sorsfordító csata zajlott. Esti séta a virágszőnyeggel díszített, világ legszebb főterén! Szállás Brüsszelben.

3. nap: Gent – Brugge (kb. 250 km)
Városnéző séták a flamand vidék legszebb városaiban. GENT-ben Jan Van Eyck, „A titokzatos bárány imádása”;  BRUGGE-ben Michelangelo világhírű alkotásának a „Brugge-i Madonna” megtekintése szerepel programunkban. E két várost méltán hasonlítják az Itáliai Firenzéhez és Velencéhez. Szállás Brüsszelben.

4. nap: Brüsszel és Antwerpen (kb. 60 km)
A belga főváros – a helyiek szerint – „Európa szíve”. Városnézés BRÜSSZEL-ben: Királyi Képtár (Rubens, Bosch és Bruegel festményei), Grand Place, városháza, Manneken Pis, Atomium stb. Idei különlegesség a kétévenként, augusztusban megrendezésre kerülő BRÜSSZELI VIRÁGSZŐNYEG! Kirándulás Rubens városába, ANTWERPENBE. Szállás Brüsszelben.

5. nap: Rotterdam – Delft – Hága (kb. 220 km)
Reggel irány ROTTERDAM, Hollandia második legnagyobb települése és a világ legnagyobb kikötővárosa („Európa-árboc”-ról panoráma kilátás a kikötőre). DELFT az egyik legszebb kisváros, a „Delfti porcelán”, a fajansz hazája. Befejezésül ismerkedés HÁGÁ-val, a kormányzati székhellyel: Binnenhof (Parlament), Békepalota stb. Látogatás a felújított Mauritshuis-ban, ahol többek között Vermeer, Rembrandt, Brueghel festményei nyűgözik le az embert. Szállás Utrecht környékén.

6. nap: Amszterdam (kb. 270 km)
Városnézés a hangulatos, mindig nyüzsgő AMSZTERDAM-ban: hajókirándulás a grachtokon (csatornákon), Rijks Múzeum (Rembrandt: „Éjjeli őrjárat”), gyémántcsiszoló, királyi palota (kívülről), Dam-tér, belvárosi séta stb. Szállás Utrecht környékén.

7. nap: Aalsmer – Volendam – Marken (kb. 650 km)
Reggel a világ legnagyobb virágárverését keressük fel AALSMER-t, majd látogatás SCHERMERLAND a szélmalmok hazájában ezután VOLENDAM a népművészetéről híres halászfalu következik. Legvégül MARKEN a szintén hajdani halászfalu zárja programunkat. Azon utasaink, akik a kényelmet választották, hazarepülnek. A buszos utasaink késő este érkeznek a Mannheim környéki szállásunkra.

8. nap: Mannheim – Budapest (kb. 900 km)
Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 179.500,- Ft (autóbusszal)

Egyágyas felár busszal utazóknak: 61.800,- Ft

Részvételi díj: 199.900,- Ft (repülővel)

Egyágyas felár repülős utasoknak: 49.500,- Ft

 

Félpanziós felár: 48.500,- Ft (7 vacsora autóbusszal), ill. 38.700,- Ft ( 5 vacsora repülővel)

Idegenforgalmi adó: kb. 13,- € (Helyszínen fizetendő! )

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 39.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

A részvételi díj a belépőjegyek, a hajójegy és a fülhallgató árát (kb. 100,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.         A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
Belgium: Brüsszel főtere; Flamand Begina-házak; Brugge óvárosa;
Hollandia: Amszterdam csatornarendszere és védművonala;
Luxemburg: Luxemburg óvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦