BUSÓJÁRÁS

BUSÓJÁRÁS

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

BUSÓJÁRÁS

AZOK SZÁMÁRA, AKIK ZSÚFOLTSÁG NÉLKÜL SZERETNÉK LÁTNI A BUSÓK FELVONULÁSÁT!

 

2018. február 13.

 

Utazás: autóbusszal.

~ Program ~

A mohácsi sokácok messze földön híres és ismert népszokása a busójárás. Az időpontja minden évben változik, hiszen a tavaszi napfordulóhoz kapcsolódik. A busójárás más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő szokás. Mohácson ennek a hagyománynak az eredetét a törökök kiűzésével magyarázzák. A rendezvény világszerte ismert és ennek köszönhetően felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listájára is.

Utazás PAKS-ra rövid pihenővel az M6 autópályán. A város látnivalói közül a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templom megtekintése szerepel programunkban.

A látogatás után továbbutazás SÁTORHELY-re, a Történelmi Emlékparkhoz, amelyet az 1526-ban lezajlott csata 450. évfordulóján avattak fel. A park területe 1700 katona végső nyughelye. A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk.

KÖLKED-en a Fehér Gólya Múzeum igazi különlegesség. Itt élményt adó tárlatvezetés keretében megismerhetjük a gólyák életmódját, vándorlási szokásait.

Visszatérünk MOHÁCS-ra, hazánk legdélebbi Duna-parti településére. A város egyik legfontosabb turisztikai látványossága a busójárás, amelyre évente több ezer érdeklődő látogat el. Ma a vasárnapi tömeg nélkül, jól látva a felvonulókat, vehetünk részt egyénileg a busók-, illetve a vásározók forgatagában. Húshagyó kedd révén még (fakultatív módon) a finom vásári csemegékből, sültekből is kóstolhatunk kedvünkre! A Máglyagyújtás / téli koporsóégetés után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 6.990,- Ft

A belépőjegyek árát (kb. 2.000,- Ft) a részvételi díj nem tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦