BUSÓJÁRÁS

BUSÓJÁRÁS

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

BUSÓJÁRÁS

PAKS – SZEKSZÁRD

 

2018. február 11.

 

Utazás: autóbusszal.

~ Program ~

A mohácsi sokácok messze földön híres és ismert népszokása a busójárás. Ideje minden évben változik, hiszen a tavaszi napfordulóhoz kapcsolódik. A busójárás más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő szokás. Mohácson ennek a hagyománynak az eredetét a törökök kiűzésével magyarázzák.

Utazás PAKS-ra rövid pihenővel az M6 autópályán, illetve a 6. sz. főúton. A város látnivalói közül a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templom megtekintése szerepel programunkban.

Továbbutazás SZEKSZÁRD-ra, Tolna megye székhelyére. Rövid belvárosi séta során ismerkedés a város nevezetességeivel (Garay tér – Sétálóutca, egykori megyeháza épülete, Bencés apátsági templom romjai, Szentháromság szobor, Belvárosi templom stb.).

MOHÁCS hazánk legdélebbi Duna-parti települése. A város egyik legfontosabb turisztikai látványossága a busójárás, amelyre évente több ezer érdeklődő látogat el. Mielőtt részt vennék a forgatagban, előbb felkeressük SÁTORHELY-en a Történelmi Emlékparkot, amelyet az 1526-ban lezajlott csata 450. évfordulóján avattak fel. A park területe 1700 katona végső nyughelye. A tömegsírok között II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatjuk.

Visszatérve a városba egyénileg lesz lehetőség részt venni a busók-, illetve a vásározók forgatagában.

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 7.500,- Ft

A belépőjegyek árát (kb. 1.800,- Ft) a részvételi díj nem tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦