GRAZ

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

GRAZ

ADVENT A STÁJER FŐVÁROSBAN

 

2017. december 16.

 

Utazás: autóbusszal.

~ Program ~

Advent – az egyházi év kezdete – a Szent András ünnepéhez legközelebb eső vasárnappal, illetve annak előestéjével kezdődik és négy hétből áll. A STÁJER FŐVÁROS is, hasonlóan az osztrák és német városokhoz, ilyenkor teljes ünnepi díszbe öltözik. Karácsony előtt pezseg az élet, mindenki készül az ünnepekre. Ezt a hangulatot és a belváros fényáradatát nem lehet kihagyni!

Utazás rövid pihenőkkel GRAZ-ba az M7 autópályán és Szlovénián keresztül.

Ausztria második legnépesebb városa és második legfontosabb egyetemvárosa. 1999-ben az UNESCO GRAZ történelmi központját és a Várhegyet felvette a világörökségi helyszínek közé, 2003-ban Európa kulturális fővárosa volt, 2010-ben az Eggenberg-kastély is felkerült a világörökségi helyszínek listájára, majd 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét.

Városnéző séta a Mura folyó partján épült Stájer tartományi fővárosban: Főtér, Városháza, Tartományi Székház, Fegyvertár (kívülről), Szent Egyed Dóm, Mauzóleum, Schlossberg. A város ma látható épületei, főbb látnivalói János főherceg nevéhez kapcsolódik. A város egyetemén tanított egykor Pázmány Péter, de természetesen más híres magyar is megfordult itt.

A városnézés után szabadidő, hogy belekóstolhassunk a stájer ízekbe, vagy egyénileg felkereshessünk egy-egy múzeumot, vagy elvegyüljünk az adventi forgatagban.

Visszaindulás a délutáni órákban. Utazás rövid pihenőkkel Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 9.800,- Ft

A részvételi díj a belépők árát (kb. 10,- €) nem tartalmazza!

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦