HOLLAND TULIPÁN-SHOW

HOLLAND TULIPÁN-SHOW

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

HOLLAND TULIPÁN SHOW

 

2018. április 15 – 21.  (április 15 – 20. vagy április 16 – 20.)

 

Ha meghalljuk a kis ország nevét, azonnal a sajt, a fapapucs, a tulipán és a szélmalom jut az eszünkbe. Ezek valóban az ország jelképei, de a valóság ennél több. A szorgalmas hollandok fejlett ipart, mezőgazdaságot, kereskedelmet és közlekedést teremtettek. Az utazás során egyaránt megismerkedünk a jelképekkel és a valósággal. Április az idegenforgalmi főszezon, ekkor látogat a legtöbb turista az országba, a világ minden tájáról.

Utazás: légkondicionált autóbusszal. Igény szerint utazás repülővel Bp. – Köln/Bonn útvonalon, illetve hazaútban Eindhoven – Bp. útvonalon menetrendszerinti járatokkal.
Elhelyezés: nemzeti park közvetlen közelében, az idilli természeti környezetben fekvő LANDAL GREENPARKS üdülőtelepen. A jól felszerelt, összkomfortos nyaralóházak egy, két vagy három hálószobásak (a hálószobák 2 ágyasak), zuhanyozó, külön WC, amerikai konyha (mikró sütővel ellátva), nappaliban színes TV és még saját kis kertkapcsolattal is rendelkeznek. A kedves kis „bungalók” a holland érintetlen vidék szabadságát és a modern épített környezet harmonikus egységét képviselik! Az üdülőtelep szolgáltatásai – étterem, bisztró, élelmiszerüzlet, sportolási lehetőség, valamint fedett meleg vizes élményfürdő, ahol jól esik a felfrissülés az egész napos programok után. A tranzitszállásokon 2 ágyas, zuh. / WC-s szállodai szobákban.
Ellátás: a tranzitszállásokon reggeli (fakultatív vacsora), Hollandiában önellátás. Egyénileg a’la carte étkezési lehetőség az üdülőtelep büféjében vagy éttermében.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Mannheim környéke (kb. 950 km)
Kora reggel elutazás Ausztrián keresztül Mannheim környékére pihenőkkel. Szállás.

2. nap: Hemsbach – Köln – Landal üdülőtelep (kb. 600 km)
Utazás a Rajnán átkelve, a folyóval párhuzamosan haladva, autópályán Köln/Bonn repülőterére. Itt csatlakoznak a repülős utasok, majd együtt rövid látogatás KÖLN-ben. Megtekintjük a Világörökség listára is felkerült Kölni Dómot. Rövid szabadidő után folytatjuk utunkat Hollandiába. Késődélután érkezés az üdülőtelepre, szálláshelyek elfoglalása. Felfrissülés, fürdési lehetőség az élményfürdőben. Szállás.

3. nap: Amszterdam (kb. 200 km)
Egész napos kirándulás AMSZTERDAM-ba, amely hangulatos utcái, szép látképe, vendégszerető éttermei és kiskocsmái révén rendkívül népszerű a helyiek és természetesen az idelátogató turisták körében is. Ismerkedés a sokszor „meglepetések” városaként is említett településsel, hajókirándulás a grachtokon. Látogatás a 10 éves felújítás után elkészült Rijks Múzeumban, amelynek legismertebb kincse, Rembrandt „Éjjeli őrjárat” alkotása. Látogathatóság függvényében a Királyi Palota megtekintése is szerepel terveink között. Természetesen nem maradhat ki programunkból egy gyémántcsiszoló műhely felkeresése sem.

4. nap: Aalsmeer – Volendam – Marken (kb. 280 km)
AALSMEER-ben rendezik meg a világ legnagyobb virágárveréseit. Látogatás Hollandia leghíresebb kertjében, KEUKENHOF-ban. a látványos tulipán show megtekintése, a stílusos, „Európa tavasza” elnevezésű kiállításon. Délután kirándulás VOLENDAM és MARKEN népművészeti halászfalvakba. Szállás.

5. nap: Rotterdam – Delft – Hága (kb. 300 km)
Utazás Hollandia második legnagyobb településére és a világ hajdani legnagyobb kikötővárosába, ROTTERDAM-ba („Európa-árboc”, panoráma kilátás a kikötőre). Rövid pihenő DELFT-ben, mely ugyan kisváros, de sokak véleménye szerint szépsége és történelme felülmúlja a két nagy szomszédját, azaz Rotterdamot és Hágát. Délután irány HÁGA, Hollandia közigazgatási központja! Városnézés: Binnenhof (parlament), Békepalota, Madurodam (mini Hollandia) stb. Szállás.

6. nap: Alkmaar – Schermeerland – Mannheim környéke (kb. 550 km)
Délelőtt részvétel a híres ALKMAAR-i sajtpiacon, ahova hagyományosan szinte a világ minden tájáról érkeznek turisták. SCHERMEERLAND a szélmalmok vidéke. Egy malomba betekintve mi is megnézhetjük, hogyan éltek régen a szorgos hollandok. Aki szeretne gyorsan hazatérni, ezen a napon hazarepülhet Eindhovenből. Érkezés az esti órákban. A többiekkel folytatjuk utunkat autóbusszal Németországba. Szállás Mannheim környékén.

7. nap: Mannheim környéke– Budapest (kb. 950 km)
Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj:  129.900,- Ft (végig autóbusszal)

                         139.900,- Ft (visszaút repülővel)

                         149.900,- Ft (oda-vissza repülővel)

 

Repülőtéri illetékek, adók és csomagdíj: kb. 26.000,- Ft visszaút repülővel (Az indulásig változhat!)
Repülőtéri illeték, adók és csomagdíj: kb. 49.000,- Ft oda-vissza repülővel (Az indulásig változhat!)

Félpanziós felár a tranzitszállásokon (2 vacsora): 10.000,- Ft, ill. 5.000,- Ft (1 vacsora)

Szállás felárak:
Ha a 4 fős apartmant 2 + 1 fő veszi igénybe, a felár: 7.500,- Ft/fő
A 2 fős apartman felára: 22.500,- Ft/fő

Családi kedvezmény:
Ha a 6 fős apartmant 5 fő (2+2+1) veszi igénybe, a kedvezmény: -5.000,- Ft/fő
Ha a 6 fős apartmant 6 fő (2+2+2) veszi igénybe, a kedvezmény: -8.000,- Ft/fő

Egyágyas felár (4 fős apartman egyik hálószobájában egyedül):
31.500,- Ft (autóbusszal),     26.900,- Ft (visszaút repülővel),  22.500,- Ft (oda-vissza repülővel)

A részvételi díj a belépőjegyek, a hajójegy és a fülhallgató árát (kb. 95,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
– Amszterdam védművonala
– Kölni Székesegyház

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦