IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL

IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

IZLAND FÉNYPONTJAI

A TŰZ, A GŐZ ÉS A JÉG SZIGETE!

SZENZÁCIÓS ÁRON!

 

2017. október 19 – 23.

BETELT!

 

Utazás: Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, fedélzeti ellátással! Izlandon a kirándulások során autóbusszal.
Elhelyezés: Reykjavikban középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Reykjavik
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Izlandra. Érkezés Izland nemzetközi repülőterére, Keflavikba a délelőtti órákban. Transzfer a világ legészakabbra fekvő fővárosába, REYKJAVIK-ba. Városnézés: Városháza, Parlament, Hallgrímskirkja, Perlan stb. Szállás.

2. nap: Reykjavik – fjordok – vízesések – lávamezők
Reggeli után utazás a HVALFJÖRDUR-hoz, azaz a Bálnafjordhoz. Elsőként a lávavízesést, a HRAUNFOSSAR-t, majd a Gyermek-vízesést, vagyis a BJARNAFOSS-t keressük fel. REYKHOLT az izlandi nép történelmi emlékhelye, ahol a nagy író és politikus, Snorri Sturlusson meghalt. Rövid pihenő az egyik legnagyobb hőforrásnál. Szállás.

3. nap: „Arany körút”
Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. GULLFOSS a három lépcsőben alázúduló ARANY-VÍZESÉS. A szunnyadó GEYSIR minden gejzír névadója. A STROKKUR gejzír időről időre látványosan tör a magasba. A THINGVELLIR NEMZETI PARK történelmi és földrajzi szempontból is jeles helyszíne az országnak. Itt alakult meg a sziget állama, itt tartották egykor az országgyűléseket is. Szállás.

4. nap: A déli partvidék
Ismerkedés Izland déli partvidékével. Útközben rövid pihenő két hatalmas vízesésnél, a 60 méter magas SKOGAFOSS-nál és a 40 méter magas SELJALANDFOSS-nál. SKOGAR a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. DYRHOLAEY fantasztikus sziklaalakzata, amely egyben a sziget legdélibb pontja is, az óceán partjáról rajzolódik ki igazán. Szállás.

5. nap: Reykjanes-félsziget – Kék-lagúna – Budapest
Utolsó nap a Reykjanes-félsziget felfedezése szerepel a programunkban. KLEIFARVATN tava is érdekes természeti képződmény, szinte holdbéli tájhoz hasonló területen érzi magát itt az utazó. KRISUVIK-SELTUN a fortyogó föld, a kénes gőzoszlopai miatt különleges. Végül utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű KÉK-LAGÚNÁ-ban. (Törülközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Ezután transzfer a repülőtérre, s hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

 

Rendkívüli részvételi díj: 249.500,- Ft 199.900,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 53.000,- Ft

Egyágyas felár: 71.200,- Ft

Fakultatív büféjellegű vacsora felár (4 vacsora): 15.800.-Ft

Kék Lagúna belépő: kb. 55,- €*

Kék Lagúna látogatójegy: kb. 10,- €*

* indulás előtt, itthon fizetendő!

A részvételi díj a belépők árát (kb. 25,- €) nem foglalja magában.

Idegenforgalmi- és környezetvédelmi adó: 8,- € (A helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökség:
– Thingvellir Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦