IZLAND FÉNYPONTJAI

IZLAND FÉNYPONTJAI

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

IZLAND FÉNYPONTJAI

A tűz, a gőz és a jég szigete!

 

2018. április 19 – 23.

Egy hölgy utas jelentkezését is várjuk, társítással!

 

Utazás: Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal. Izlandon a kirándulások során autóbusszal.
Elhelyezés: Reykjavikban középkategóriás szálloda, kisméretű standard, vagy a kényelmesebb De-luxe szárny 2 ágyas zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Reykjavik
Elutazás a délelőtti órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Izlandra. Érkezés Izland nemzetközi repülőterére, Keflavikba a délelőtti órákban. Transzfer a világ legészakabbra fekvő fővárosába, REYKJAVIK-ba. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: városháza, Parlament, Hallgrímskirkja, Perlan stb. Szállás.

2. nap: Reykjavik – fjordok – vízesések – lávamezők
Reggeli után utazás a HVALFJÖRDUR-hoz, azaz a Bálnafjordhoz. Elsőként a lávavízesést, a HRAUNFOSSAR-t, majd a Gyermek-vízesést, vagyis a BJARNAFOSS-t keressük fel. REYKHOLT az izlandi nép történelmi emlékhelye, ahol a nagy író és politikus, Snorri Sturlusson meghalt. Rövid pihenő az egyik legnagyobb hőforrásnál. Szállás Reykjavikban.

3. nap: „Arany körút”
Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. GULLFOSS a három lépcsőben alázúduló ARANY-VÍZESÉS. A szunnyadó GEYSIR minden gejzír névadója. A STROKKUR gejzír időről időre látványosan tör a magasba. A THINGVELLIR NEMZETI PARK történelmi és földrajzi szempontból is jeles helyszíne az országnak. Itt alakult meg a sziget állama, itt tartották egykor az országgyűléseket is. Szállás Reykjavikban.

4. nap: A déli partvidék
Ismerkedés Izland déli partvidékével. Útközben rövid pihenő két hatalmas vízesésnél, a 60 méter magas SKOGAFOSS-nál és a 40 méter magas SELJALANDFOSS-nál. SKOGAR a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. DYRHOLAEY fantasztikus sziklaalakzata, amely egyben a sziget legdélibb pontja is, az óceán partjáról rajzolódik ki igazán. Szállás Reykjavikban.

5. nap: Reykjanes-félsziget – Kék-lagúna – Budapest
Utolsó nap a Reykjanes-félsziget felfedezése szerepel a programunkban. KLEIFARVATN tava is érdekes természeti képződmény, szinte holdbéli tájhoz hasonló területen érzi magát itt az utazó. KRISUVIK-SELTUN a fortyogó föld, a kénes gőzoszlopai miatt különleges. Végül utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű KÉK-LAGÚNÁ-ban. (Törölközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Ezután transzfer a repülőtérre, s hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

 

Részvételi díj: 239.900,- Ft (standard szobában)

Repülőtéri illeték: kb. 53.000,- Ft

Egyágyas felár standard szobában: 68.400,- Ft

De-luxe szoba felára: 26.900,- Ft/fő

Egyágyas felár de-luxe szobában: 99.900,- Ft

Fakultatív büféjellegű vacsora felár (4 vacsora!): 16.800.-Ft

Kék Lagúna belépő: kb. 70,- €
Kék Lagúna látogatójegy: kb. 12,- €

A részvételi díj a belépők árát (kb. 25,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökség:
– Thingvellir Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦