IZLANDI CSEMEGÉK

IZLANDI CSEMEGÉK

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

IZLANDI CSEMEGÉK

Haladóknak, visszatérőknek!

 

2018. április 27 – május 1.

 

Utazás: Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal. Izlandon a kirándulások során autóbusszal.
Elhelyezés: 1 éj Vikben, 3 éj Reykjavikban középkategóriás szállodák, 2 ágyas zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora (3 alkalommal).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Keflavik – Skogafoss – Vik
Elutazás a korareggeli órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Izlandra. Érkezés Izland nemzetközi repülőterére, Keflavikba a délelőtti órákban. Az út a déli parton folytatódik, ahol először a 40 m magas SELJALANDSFOSS majd a 60 m magas SKOGAFOSS vízesésben gyönyörködhetünk. A sziget legdélebbi pontján fekvő VIK falucska környéke a vidék gazdag madárvilágának kedvelt költőhelye. Szállás Vikben.

2. nap: Fjordok – jéghegyek
Reggeli után Európa legnagyobb összefüggő jégmezeje, a Vatnajökull mentén vezet utunk Jökursarlón irányába, a gleccserek világába, a SKAFTAFELL Nemzeti Parkba. Itt a folyók torkolatvidéke 160 m mély tóvá duzzadt. Fantasztikus élményt nyújt a jégdarabok gleccserekből történő leválása, a „borjadzás”. A pihenő után utazás vissza a fővárosba rövid pihenővel. Szállás Reykjavikban.

3. nap: „Arany körút”
Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. GULLFOSS a három lépcsőben alázúduló ARANY-VÍZESÉS, a szunnyadó GEYSIR minden gejzír névadója, de a STROKKUR gejzír időről időre látványosan tör a magasba. Végül kirándulás a THINGVELLIR NEMZETI PARK-ban, ahol egykor az országgyűléseket is tartották. Szállás Reykjavikban.

4. nap: Snaefellsness-félsziget: Borgarnes – Arnarstapi
Északi irányban Borgarnes mellett elhaladva BÚDIR-nál megtekintjük a hatalmas lávamező közepén fekvő kis fatemplomot. A következő megálló ARNARSTAPI, a kis halászfalu, ahol a vízimadarak különleges sziklaformátumok üregeiben fészkelnek. Az óceán partjáról tiszta időben gyönyörűen kirajzolódik a SNAEFELLSJÖKULL híres gleccsere. A jég alatti vulkánkitöréssel keletkezett hegy több mint 1400 m magas és egész évben jég borítja. Verne: „Utazás a Föld középpontja felé” c. regényében tesz említést erről a helyről. Visszatérés Reykjavikba, szállás.

5. nap: Reykjanes-félsziget – Kék-lagúna – Budapest
Utolsó nap a Reykjanes-félsziget felfedezése szerepel a programunkban. KLEIFARVATN tava is érdekes természeti képződmény, szinte holdbéli tájhoz hasonló területen érzi magát itt az utazó. KRISUVIK-SELTUN a fortyogó föld, a kénes gőzoszlopai miatt különleges. Végül utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű KÉK-LAGÚNÁ-ban. (Törülközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Ezután transzfer a repülőtérre, s hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

 

Részvételi díj: 259.700,- Ft (standard szobában)

Egyágyas felár standard szobában: 62.500,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 53.000,- Ft

De-luxe szoba felára Reykjavikban: 20.100,- Ft / fő

Egyágyas felár de-luxe szobában: 83.500,- Ft

Fakultatív büféjellegű vacsora felár (3 vacsora!): 12.600.-Ft

A részvételi díj a belépők árát (kb. 25,- €) nem foglalja magában.

Kék Lagúna belépő: kb. 70,- €
Kék Lagúna látogatójegy: kb. 12,- €

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás:1,5%
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökség:
– Thingvellir Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦