KANÁRI-SZIGETEK: LANZAROTE

KANÁRI-SZIGETEK: LANZAROTE

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

 

LANZAROTE

FUERTEVENTURA – LA GRACIOSA

 

2017. november 29 – december 6.

Egy úr jelentkezését is várjuk, társítással !

 

Utazás: Budapest – Arrecife – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált autóbusszal, és hajókirándulás Fuerteventura-ra, La Graciosa-ra.
Elhelyezés: középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Lanzarote
Repülés a kora délutáni órákban Lanzarote-ra közvetlen járattal. Transzfer a szállodához. Vacsora, szállás.

2. nap: Timanfaya Nemzeti Park – El Lago Verde – Los Hervideros – La Geria 
Ismerkedés a sziget nyugati részével, elsőként az 1974-ben alapított Timanfaya Nemzeti Parkkal. A holdbéli táj – különböző méretű kráterek, megkövült lávafolyamok – 1730-1736 között alakult ki, kb. 100 vulkánkitörés következtében. A nemzeti park csak szervezetten látogatható, mivel a központi kráter még mindig aktivitást mutat. Először egy buszos túrát teszünk, majd megtapasztalhatjuk milyen forróság uralkodik a talpunk alatt. EL LAGO VERDE, egy színpompás vulkáni kráter, melyet az óceán beáramló vize töltött fel. A LOS HERVIDEROS partszakaszon ismerkedünk az óceán hullámai által alkotott, változatos bazaltszikla alakzatokkal, átsétálunk a természetes hidakon. A sziget borait a közelmúltban kezdték felfedezni és elismerni, a leghíresebb közülük a Malvasia. LA GERÍA hagyományosan művelt szőlőskertjeiben a tőkéket egyesével, karó nélkül ültetik kis, kőkorlátokkal kerített mélyedésekbe. Látogatás egy borászatban, kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. Vacsora, szállás.

3. nap: FuerteventuraIrány Fuerteventura!
Egész napos hajókirándulás a szigetcsoport legkevésbé ismert szigetére. LA OLIVA, az egykori politikai, közigazgatási és kulturális központ, ma mezőgazdaságból élő falu. Megnézzük a XVIII. századi templomot és a Modern Művészeti Múzeumot. A Kanári-szigetek legelső fővárosa BETANCÚRIA volt, melyet Jean de Bethencourt normann hódító alapított 1405-ben. A település virágzásának csúcspontját a XVIII. században érte el bőséges gabonatermésének köszönhetően. A Casa Santa Maria egy jellegzetes kanári épület, – napjainkban múzeum -, ahol helyi kézműves termékekből vásárolhatunk is. Mielőtt visszahajózunk Lanzarotéra, a homokdűnéknek szentelünk egy kis időt. Vacsora, szállás.

4. nap: Üdülés
Szabadprogram, pihenés, fürdés az Atlanti-óceánban. Vacsora, szállás.

5. nap:  Tahíche és környéke – La Graciosa
A Fundación César Manrique, a híres polihisztor César Manrique egykori lakó- és alkotóhelye, mely nem egyszerűen „csak egy ház”, ilyet máshol nem láthatunk! A művész a természet és az építészet páratlan harmóniájában, földalatti lávabuborékokból képződött barlangokból alakította ki az építményt. César Manrique munkásságával rengeteget tett azért, hogy a sziget megmaradjon eredeti szépségében. A Museo el Patio, Lanzarote látványos mezőgazdasági múzeuma, mely napjainkban is foglalkozik növénytermesztéssel. Megismerkedhetünk a kanári földművesek életével és mindennapjaival. Monumento de la Fecundidad al Campesino, egy 25 méter magas termékenységi emlékmű, melyet César Manrique ötlete alapján kiselejtezett hajótest lemezekből hegesztettek össze. Délutáni programunk LA GRACIOSA, a csend és nyugalom szigete. Orzolából kb. 20 perces hajóút után érjük el a Kanári-szigetek legeldugottabb kincsét, melyet kb. 2 órás dzsip túra keretében fedezünk fel. Vacsora, szállás.

6. nap: Kirándulás a sziget észak-keleti részére
Cueva de los Verdes, a Corona vulkán lávafolyama által kialakított barlangrendszer, melyet egykor menedékként használtak a szigetlakók. Különleges akusztikája miatt, egy része koncertteremnek ad otthont. A látogatás végén egy titokzatos élményben lesz részünk. A közelben található Jameos del Agua 48 km hosszú barlangrendszer, melynek egy kristálytiszta vizű kis tavában a világon egyedül állóan fehérszínű, mélytengeri vak rákok élnek. A César Manrique tervei alapján kialakított Jardin de Cactus több mint 1000 kaktusznak ad otthont. Vacsora, szállás.

7. nap: Teguise – Mirador del Rio 
Irány TEGUISE, a Kanári-szigetek egyik legrégebben alapított települése, mely 1847-ig Lanzarote fővárosa volt. Látogatásunk során képet kapunk a gyarmati kor időszakáról. Manapság vasárnapi piacáról híres a település, ahol szinte minden megtalálható. A sziget északnyugati részén, 474 méterrel a tengerszint felett magasodó Mirador del Rio-ról gyönyörű kilátás nyílik Lanzarotéra, a szomszédos La Graciosa szigetére és az óceánra. Egykor jelentős védelmi szerepe volt, a helyiek innen tartották szemmel a kalózok mozgását Vacsora, szállás.

8. nap: Arrecife – Budapest
Irány ARRECIFE, mely 1852 óta Lanzarote fővárosa. A nyüzsgő kikötőváros összeköttetést biztosít Afrikával és Európa számos városával. Délután transzfer a reptérre, hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal. Érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 269.600,- Ft

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 59.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 58.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és hajójegyek árát (kb. 150,- €) nem foglalja magában.

Szervízdíj / Borravaló: 20,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A szigetet az UNESCO 1993-ban Bioszféra-rezervátumnak nevezte ki.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦