KARÁCSONY A MONARCHIA TÁJAIN

KARÁCSONY A MONARCHIA TÁJAIN

KARÁCSONY A MONARCHIA TÁJAIN

 

2017. december 22 – 26.

BETELT!

 

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: Portorožban, az elegáns Life Class szállodakomplexum **** épületének 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s (TV) szobáiban. A szállodakomplexum fedett medencéjének használatát a részvételi díj tartalmazza.
Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora, 1 alkalommal karácsonyi ünnepi vacsora).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Bled – Portorož (kb. 690 km)
Utazás a szlovén tengerpartra rövid pihenőkkel. Útközben kitérő Szlovénia „gyöngyszeméhez”, a festői szépségű BLED-be. Időjárás és a „jégviszonyok” függvényében átkelés a szigeten található búcsújáró templomhoz. Szabadidőben egyénileg megkóstolhatjuk a híres bledi krémest. Vacsora, szállás a tengerparton.

2. nap: Trieszt (kb. 70 km)
Pihenés egyénileg vagy fakultatív kirándulás. A mai napon a szomszédos olasz területen fekvő TRIESZT-et keressük fel. A Monarchia időszakában épült ki a belváros, és természetesen a Semmeringi-vasútvonal megépülésével a stratégiai fontosságú kikötő. Látogatás a MIRAMARE kastélyban és séta a belvárosban. Vacsora, szállás a tengerparton.

3. nap: Koper – Piran (kb. 40 km)
Városnéző séta a szlovén tengerpart legnagyobb városában KOPER-ben. A következő megállónk a tengerpart másik gyöngyszeme, egyik leghangulatosabb, festői városkája, PIRAN. Délután szabadidő, pihenés. Vacsora, szállás a tengerparton. (A program árát a részvételi díj tartalmazza!)

4. nap: Rijeka – Opatija (kb. 300 km)
Pihenés egyénileg vagy fakultatív kirándulás. Utazás a hajdani Osztrák-Magyar Monarchia kikötővárosába, RIJEKA-ba (Fiume), városnéző séta. OPATIJA (Abbázia) sem maradhat ki a programból, ahol visszaidézhetjük a „boldog békeidők” néhány pillanatát. Vacsora, szállás a tengerparton.

5. nap: Ljubljana – Budapest (kb. 600 km)
Reggeli után irány a szlovén főváros, LJUBLJANA! A település több ezer éves történelme, fekvése és egyedi hangulata sok turistát csalogat. A főbb nevezetességek egy szűk területen, a Ljubljanica folyó által határolt kanyarulatban találhatóak (Szt. Miklós Székesegyház, Városháza, Ferencesek temploma, „Hármas híd” stb.). A séta után hazautazás rövid pihenőkkel.

 

Részvételi díj: 93.800,- Ft

Egyágyas felár: 25.000,- Ft
Kedvezményes egyágyas felár: 21.000,- Ft/fő az első 5 egyágyas foglaló vendég számára – BETELT!

Idegenforgalmi adó: 5,- € (A helyszínen fizetendő!)

A részvételi díj az 1. napon a Pletna és templomi belépő árát (kb. 20,- €) nem tartalmazza.

Fakultatív kirándulások (min. 20 fő fizetése esetén):
Trieszt: 3.500,- Ft + kb. 6,- € belépő
Rijeka – Opatija: 7.500,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!