KELET-INDIA – SZIKKIM – BHUTÁN

KELET-INDIA – SZIKKIM – BHUTÁN

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

KELET-INDIA – SZIKKIM – BHUTÁN

Kőrösi Csoma Sándor és a himalájai kultúrák nyomában

 

2018. április 26 – május 8.

 

Programunk Kelet-India varázslatos vidékét és a magyar utazásszervezők kínálatában ritkán előforduló Szikkim és Bhután szépségeit tárja Önök elé. A Himalája 7000 méternél is magasabb csúcsai között található Bhutáni királyság egészen a 70-es évekig teljesen elzárva élt a külvilágtól, ma is sokat megőrzött középkori szokásaiból. A Sárkány Országa rendkívül békés, barátságos, a bhutániak különlegesen kedvesek – életre szóló élmény mindenkinek… fedezze fel velünk!

Utazás: Budapest – Kalkutta – Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. Továbbá helyi repülőjáratokkal Kalkutta – Bagdogra és Páró – Bangkok szakaszokon, a programok során a terepviszonyok miatt 4-6 fős terepjárókkal, kivéve Kalkuttában és Bhutánban, ahol autóbuszokkal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió, kivéve Bhutánban, ahol teljes ellátás.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Kalkutta
Délután elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Átszállás után továbbutazás Kalkuttába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kalkutta
Érkezés a reggeli órákban. Egész napos városnézés Kelet-India egyik legnagyobb városában, KALKUTTÁ-ban. A brit idők egykori fővárosában megtekintjük: Viktória Emlékmű, Szent Pál Székesegyház, India Múzeum és a Dzsaina Templom. Szállás Kalkuttában.

3. nap: Kalkutta – Bagdogra – Dardzsiling
Délelőtt repülés Bagdográba, majd terepjárókkal továbbutazás DARDZSILING-be. A britek ezt a várost választották ki a gyarmati kormány nyári rezidenciájául, fantasztikus hangulata rabul ejti az ide látogató utazót. India régi, nyári fővárosa világhírű a fekete teáról és a Himalája vasútról. Nekünk magyaroknak kifejezetten jelentős város, hiszen itt temették el Kőrösi Csoma Sándor, híres tibetológus nyelvtudóst. Szállás Dardzsilingben.

4. nap: Dardzsiling
Kirándulás a hajnali órákban a Tigris-hegyi kilátóhoz, ahonnan tiszta idő esetén káprázatos panoráma nyílik a Himalája legmagasabb csúcsaira, köztük van a világ tetejének számító, Everest (8850m). A felkelő nap bearanyozza az égboltot és a hófehér csúcsok sziluettjét. Továbbutazás kisvonattal a Ghoom Kolostorhoz, a hatalmas Maitreya Buddha szobor megtekintése. Városnézés DARDZSILING -ben: Kőrösi Csoma Sándor sírja, Tenzing háza (kívülről), a leghíresebb serpa, aki elsőként mászta meg Edmund Hillaryvel a Mt. Everestet, majd végül a Himalájai Hegymászó Intézetbe is ellátogatunk. Szállás Dardzsilingben.

5. nap: Dardzsiling – Rumtek – Gangtok
Reggeli után a napot egy teaültetvényen kezdjük, majd útban a titokzatos Szikkim felé megállunk a Rumtek kolostornál, ami az egyik leghíresebb 16. századi buddhista kolostor. A Szikkimi határátlépési formalitásokat követően belépünk az egykori buddhista királyság területére. India Himalája délkeleti részén elhelyezkedő szövetségi állama az idők folyamán fontos vallási központtá vált. Városnézés a tengerszint feletti 1750m magasságban fekvő fővárosban, GANGTOK-ban: Do Drul Chorten, Szikkim legnagyobb sztúpája, továbbá látogatás a helyi Tibetológiai Intézetben. Szállás Gangtokban.

6. nap: Gangtok
GANGTOK-ba folytatjuk városnézésünket: Enchey Kolostor, majd kívülről megnézzük a Tashiling kormányzati épületet, a Tsuk-La-Khang királyi palotát, továbbá ellátogatunk egy helyi kézműves központba. Szállás Gangtokban.

7. nap: Gangtok – Phuentsholing
Egész napos, hosszú utazás Szikkim fővárosából Bhután második legnagyobb városába, PHUENTSHOLING-ba. Bhután olyan, mintha az egész ország egy skanzen lenne. Érkezét követően, pihenés és szabadidő. Szállás Phuentsholingban.

8. nap: Phuentsholing – Timpu
Reggeli után utazás Bhután modern fővárosába, TIMPU-ba, melyet méltán hívnak földi mennyországnak. A város csordultig van a bhutáni építészet, művészet és kultúra remekeivel. Látogatást teszünk a Nemzeti Emlékműnél. A csorten egy buddhistavallási építmény, melynek központi helyén egy sztúpa áll. Bhután harmadik királya, Jigme Dorji Wangchuk emlékére emelték. Az ő nevéhez fűződik Bhután modernizálásnak megkezdése. Felkeressük továbbá a tekintélyes méretű Tashichhoe Dzong erődöt is. “A Dicsőséges Vallás Erődítménye” a kormány és a vallási vezetés központja. Bhutánban minden nagyvárosban található belőlük egy, jelenleg az összes állami funkciót tölt be. A napot este egy tradicionális kulturális műsor megtekintésével zárjuk. Szállás Timpuban.

9. nap: Timpu – Punakha
Városnézés folytatása a 2300 méter magasságban fekvő TIMPU-ban, melynek során megtekintjük a Nemzeti Könyvtár gyűjteményét (antik buddhista szövegek és kéziratok, modern tudományos könyvek). A Zorig Chusum Intézetben 13 hagyományos bhutáni kézműves szakmát tanítanak magas szinten. Felkeressük továbbá Bhután legnagyobb méretű, csaknem 51 méter magas Buddha szobrát, amely 2012-ben készült el, és ahonnan kitűnő kilátás nyílik a Thimpu-völgyre. Késődélután elutazás PUNAKHA-ba a Dochu La hágón keresztül megcsodálva Kelet-Himalája lélegzetelállító hegycsúcsait. Szállás Punakha-ban.

10. nap: Punakha – Páró
Városnézés Bhután régi fővárosában, PUNAKHA-ban, melynek során megnézzük a város 1637-ből származó erődítményét. A bhutáni buddhista építészet gyöngyszemét Nagy Boldogság Palotaként is nevezik. Felkeressük még a Chimi Lhakhang termékenységi templomot is, amit a gyerekre vágyók látogatnak előszeretettel. Utazás PÁRÓ-ba, Útközben megállunk a királyság legrégebbi erődítményénél: Simtokha Dzong, melynek falai között ma már buddhista tanulmányokat folytatnak. Szállás Páróban.

11. nap: Páró
A napot Bhután turizmusának emblematikus látványosságával kezdjük, a Himalája hegycsúcsai között rejtőzködő Taktshang, avagy „Tigrisfészek” Kolostorral. A hegyoldali sziklákon elhelyezkedő kolostorhoz 2,5 kilométer hosszú és kb. 500 méter szintkülönbségű, összességében 5 órás gyalogtúrával jutunk fel, vagy az út egy részét öszvérháton (fakultatív) is megtehetjük. Megéri a fáradtságot. Egy legenda szerint Rinpocse Guru tigrisháton érkezett ide és ebben a kolostorban meditált, ezért is nevezik „Tigris Fészkének”. Visszaérve PÁRÓ-ba, Bhután történelmének egyik legfontosabb városába, először megnézzük az egyik legrégebbi bhutáni Kyichu templomot, ahol a helyi szerzetesek egy különleges tisztító és szerencsehozó szertartással segítenek bennünket. Folytatásként látogatás a Nemzeti Múzeumban, ami az ország 1500 évre visszanyúló kulturális örökségének őrzője, több mint 3000 műtárgynak ad otthont. Szállás Páróban.

12. nap: Páró – Bangkok
Transzfer a repülőtérre, repülés Bangkokba a menetrend függvényében. A délutáni érkezést követően rövid szabad program BANGKOK-ban majd későeste transzfer a repülőtérre. HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉG THAIFÖLDÖN EGYÉNILEG.

13. nap: Budapest
Éjjeli órákban hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a koradélutáni órákban a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 799.900,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 145.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belső repülőjegyek: 550,- USD (Utazás előtt, itthon fizetendő)

Egyágyas felár: 168.300,- Ft

Vízumdíj Indiában: 65,- USD (Utazás előtt, itthon fizetendő) + ügyintézési díj: 3.500,- Ft.
A bhutáni vízumot a részvételi díj tartalmazza.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 60,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott,
egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦