KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN, PIHENÉS A MALDÍV-SZIGETEKEN

KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN, PIHENÉS A MALDÍV-SZIGETEKEN

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN,
PIHENÉS A MALDÍV-SZIGETEKEN

AZ INDIAI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEMEI
ÚJ VÁLTOZAT, +1 NAP VÁLTOZATLAN RÉSZVÉTELI DÍJ MELLETT!

 

2018. január 16 – 28.

 

Srí Lanka sokkal több, mint a világhírű ceyloni tea – történelmi és vallási emlékekben bővelkedő – hazája! Körutazás a változatos földrajzi adottságokkal rendelkező szigeten, majd nyaralás fehér homokos álomstrandon, a Maldív-szigeteken.

Utazás: Budapest – Dubaj – Colombo és Malé – Dubaj – Budapest útvonalon, illetve Colombo – Malé között nemzetközi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal, Maléban gyorshajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban, Maldív szigeteken kerti villákban.
Ellátás: félpanzió Srí Lankán: reggeli és vacsora, Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátás 12. nap délig.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Colombo
Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Colombo – Negombo
Érkezés Colombo-ba a menetrend függvényében a délelőtti órákban. Városnézés COLOMBO-ban a sziget fővárosában. A főbb nevezetességek megtekintése után továbbutazás Negombo környéki szállodába. Szállás és vacsora egy tengerparti hotelben.

3. nap: Negombo – Dambulla – Pinnawala – Sigiriya
Utazás DAMBULLA-ba, a sziget legnagyobb buddhista barlangszentélyéhez. A sziklakolostor megtekintése, mely az UNESCO Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek az ázsiai vallási kultúra jellegzetes elemei, igazi látványosság az európai szemnek. Utunkat folytatva, betérünk a PINNAWALA-i elefánt-árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. Sigiriya felé utunk rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és gumifa ültetvények mentén vezet. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya
Reggel megmásszuk (vaslépcsőkön) a SIRIGIYA-ban álló Oroszlán-sziklát (UNESCO Világörökség része), hogy megcsodálhassuk az elénk táruló gyönyörű panorámát, továbbá a sziklafalakra festett freskókat. A sziklamászást követően utazás POLONNARUWA romvárosba, mely a XII. sz.-ban a szingaléz birodalom fővárosa volt. A dzsungel által benőtt paloták, templomok, gigantikus kőszobrok jelentős részét már feltárták, a romváros szintén UNESCO Világörökségi helyszín. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

5. nap: Sigiriya – Matalé – Kandy
MATALÉ, ahol egy fűszerkertben bemutatóval egybekötött kóstolón veszünk részt! Úton Kandy felé, rövid pihenő egy batikműhelynél, ahol a ceyloni kézműipar remekeit láthatjuk. KANDY tartományi székely, a buddhizmus egyik szent helye, az ország kulturális központja. A városnézés mellett, felkeresünk egy fafaragó műhelyet és a drágakő múzeumot is. Majd zenés folklór show keretében ismerkedés Sri Lanka tradicionális táncaival, zenéivel és népviseleteivel. Az intenzív napot az UNESCO Világörökség részét képező Fog-templom impozáns épületével zárjuk. Vacsora és szállás Kandy-ben.

6.nap: Kandy – Nuwara Eliya
A festői környezetben található, hegyektől övezett szent város a szingaléz királyok utolsó székhelye, egykori főváros volt, továbbá zarándokhely. Séta a Kandy közelében fekvő, gyönyörű Királyi Botanikus Kertben, mely több mint 4000 féle növénynek ad otthont. Továbbutazás a sziget népszerű hegyvidéki üdülőhelyére. NUWARA ELIYA nemcsak a szigetország népszerű hegyvidéki üdülőhelye, de a kiváló minőségű ceyloni tea is innen indult világhódító útjára! Az angolok kezdeményezésére ide telepítették az első teaültetvényeket a XIX. század végén. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

7. nap: Nuwara Eliya – Yala Nemzeti Park – Tissamaharama
Látogatás egy teaültetvényen és egy teagyárban, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé. A lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintését követően irány YALA, az ország legnagyobb nemzeti parkjába, ahol dzsip-szafari során elefántokat, krokodilokat, majmokat, bivalyokat és más helyi vadállatokat láthatunk, ha szerencsénk van. Vacsora és szállás Tissamaharama-ban.

8. nap: Tissamaharama – Galle – Colombo – Malé
Indulás vissza a fővárosba, Colombo-ba. Útközben gyönyörködhetünk a tájban, és megállunk GALLE-ban. A híres kikötőváros európaiak által épített erődje UNESCO Világörökségi helyszín, Ázsiában a legnagyobb, továbbá a gyarmati időszak jelentős emléke. Utazás repülővel a Maldív-szigetekre az esti órákban. Érkezés után transzfer gyorshajóval az üdülőszigetre. Vacsora, szállás Hudhuranfushi szigeten.

9 – 11. nap: Pihenés, strandolás a Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátással
A Marco Polo által felfedezett és az „Indiai-óceán virága” névre keresztelt szigetország 19 szigetcsoport láncolata. Élvezhetjük a szálloda különböző spa és wellness szolgáltatásait és „all inclusive” kényeztetését, vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: tengeralattjáró túra, mélytengeri és felszíni búvárkodás.

12. nap: Malé
Délelőtt szabad program, majd a koradélutáni órákban gyorshajóval visszautazás MALÉ-ba. A repülőtéri transzfert megelőzően szabadprogram a világ egyik legkisebb fővárosában. Hazautazás az esti órákban, átszállással.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 620.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Tengerparti kétágyas villák felára a Maldív szigeteken: 30.900,-Ft/fő

Egyágyas felár: 250.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.

A részvételi díj a programok belépőjegyeinek árát (kb. 150,- USD) nem foglalja magában. (irodánkban, előre fizetendő!)

Vízumdíjak:
Srí Lanka (Ceylon): kb. 35,- USD (irodánkban fizetendő!)
Maldív-szigetek: magyar állampolgárok részére vízummentes
Vízum ügyintézés díja: 3.500,- Ft

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökség:
– Dambulla Arany Temploma
– Polonnaruwa ősi romjai
– Sigiriya ősi romjai
– Kandy Fog-templom
– Galle erőd/óváros

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦