KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN, PIHENÉS A MALDÍV-SZIGETEKEN

KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN, PIHENÉS A MALDÍV-SZIGETEKEN

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN,
PIHENÉS A MALDÍV-SZIGETEKEN

AZ INDIAI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEMEI
ÚJ VÁLTOZAT, +1 NAP VÁLTOZATLAN RÉSZVÉTELI DÍJ MELLETT!

 

2018. január 16 – 28.

 

Srí Lanka sokkal több, mint a világhírű ceyloni tea – történelmi és vallási emlékekben bővelkedő – hazája! Körutazás a változatos földrajzi adottságokkal rendelkező szigeten, majd nyaralás fehér homokos álomstrandon, a Maldív-szigeteken.

Utazás: Budapest – Dubaj – Colombo és Malé – Dubaj – Budapest útvonalon, illetve Colombo – Malé között nemzetközi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal, Maléban gyorshajóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban, Maldív szigeteken kerti villákban.
Ellátás: félpanzió Srí Lankán: reggeli és vacsora, Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátás 12. nap délig.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Colombo
Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Colombo – Negombo
Érkezés Colombo-ba a menetrend függvényében a délelőtti órákban. Városnézés COLOMBO-ban a sziget fővárosában. A főbb nevezetességek megtekintése után továbbutazás Negombo környéki szállodába. Szállás és vacsora egy tengerparti hotelben.

3. nap: Negombo – Dambulla – Sigiriya
Utazás DAMBULLA-ba, a sziget legnagyobb buddhista barlangszentélyéhez. A sziklakolostor megtekintése, mely az UNESCO Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek az ázsiai vallási kultúra jellegzetes elemei, igazi látványosság az európai szemnek. Továbbutazás Sigiriya felé, utunkat rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és gumifa ültetvények szegélyezik. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya
Reggel megmásszuk (vaslépcsőkön) a SIRIGIYA-ban álló Oroszlán-sziklát (UNESCO Világörökség része), hogy megcsodálhassuk az elénk táruló gyönyörű panorámát, továbbá a sziklafalakra festett freskókat. A sziklamászást követően utazás POLONNARUWA romvárosba, mely a XII. sz.-ban a szingaléz birodalom fővárosa volt. A dzsungel által benőtt paloták, templomok, gigantikus kőszobrok jelentős részét már feltárták, a romváros szintén UNESCO Világörökségi helyszín. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

5. nap: Sigiriya – Matalé – Kandy
MATALÉ, ahol egy fűszerkertben bemutatóval egybekötött kóstolón veszünk részt! Úton Kandy felé, rövid pihenő egy batikműhelynél, ahol a ceyloni kézműipar remekeit láthatjuk. KANDY tartományi székely, a buddhizmus egyik szent helye, az ország kulturális központja. A városnézés mellett, felkeresünk egy fafaragó műhelyet és a drágakő múzeumot is. Majd zenés folklór show keretében ismerkedés Sri Lanka tradicionális táncaival, zenéivel és népviseleteivel. Az intenzív napot az UNESCO Világörökség részét képező Fog-templom impozáns épületével zárjuk. Vacsora és szállás Kandy-ben.

6. nap: Kandy – Pinnawala – Nuwara Eliya
A festői környezetben található, hegyektől övezett szent város a szingaléz királyok utolsó székhelye, egykori főváros volt, továbbá zarándokhely. Séta a Kandy közelében fekvő, gyönyörű Királyi Botanikus Kertben, mely több mint 4000 féle növénynek ad otthont. Továbbutazás a sziget népszerű hegyvidéki üdülőhelyére. Utunkat folytatva, betérünk a PINNAWALA-i elefánt-árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. NUWARA ELIYA nemcsak a szigetország népszerű hegyvidéki üdülőhelye, de a kiváló minőségű ceyloni tea is innen indult világhódító útjára! Az angolok kezdeményezésére ide telepítették az első teaültetvényeket a XIX. század végén. Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban.

7. nap: Nuwara Eliya – Yala Nemzeti Park – Tissamaharama
Látogatás egy teaültetvényen és egy teagyárban, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé. A lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintését követően irány YALA, az ország legnagyobb nemzeti parkjába, ahol dzsip-szafari során elefántokat, krokodilokat, majmokat, bivalyokat és más helyi vadállatokat láthatunk, ha szerencsénk van. Vacsora és szállás Tissamaharama-ban.

8. nap: Tissamaharama – Galle – Colombo – Malé
Indulás vissza a fővárosba, Colombo-ba. Útközben gyönyörködhetünk a tájban, és megállunk GALLE-ban. A híres kikötőváros európaiak által épített erődje UNESCO Világörökségi helyszín, Ázsiában a legnagyobb, továbbá a gyarmati időszak jelentős emléke. Utazás repülővel a Maldív-szigetekre az esti órákban. Érkezés után transzfer gyorshajóval az üdülőszigetre. Vacsora, szállás Hudhuranfushi szigeten.

9 – 11. nap: Pihenés, strandolás a Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátással
A Marco Polo által felfedezett és az „Indiai-óceán virága” névre keresztelt szigetország 19 szigetcsoport láncolata. Élvezhetjük a szálloda különböző spa és wellness szolgáltatásait és „all inclusive” kényeztetését, vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: tengeralattjáró túra, mélytengeri és felszíni búvárkodás.

12. nap: Malé
Délelőtt szabad program, majd a koradélutáni órákban gyorshajóval visszautazás MALÉ-ba. A repülőtéri transzfert megelőzően szabadprogram a világ egyik legkisebb fővárosában. Hazautazás az esti órákban, átszállással.

13. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 620.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Tengerparti kétágyas villák felára a Maldív szigeteken: 30.900,-Ft/fő

Egyágyas felár: 250.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.

A részvételi díj a programok belépőjegyeinek árát (kb. 150,- USD) nem foglalja magában. (irodánkban, előre fizetendő!)

Vízumdíjak:
Srí Lanka (Ceylon): kb. 35,- USD (irodánkban fizetendő!)
Maldív-szigetek: magyar állampolgárok részére vízummentes
Vízum ügyintézés díja: 3.500,- Ft

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökség:
– Dambulla Arany Temploma
– Polonnaruwa ősi romjai
– Sigiriya ősi romjai
– Kandy Fog-templom
– Galle erőd/óváros

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦