MILÁNÓ ÉS AZ ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉK

MILÁNÓ ÉS AZ ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉK

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

MILÁNÓ ÉS AZ ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉK

VERONA – CERTOSA DI PAVIA

 

2018. április 25 – május 1.

 

Olaszország északi részén az Alpok és a Pó-síkság találkozásánál, a hegységbe vájt gleccservölgyek páratlan szépségű tóvidéket alakítottak ki. A múlt században a legfelkapottabb üdülőkörzet volt e kivételes szépségű táj. Az őshonos azálea és rododendron virágzása szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Vicenza – Garda-tó környéke (kb. 860 km)
Utazás Olaszországba rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Rövid belvárosi séta Palladio városában, VICENZA-ban. A kőfaragóból lett építőművész egyéni stílusának fejlődését alkotásain keresztül követhetjük nyomon. A Garda-tó környékére a későesti órákban érkezünk. Szállás.

2. nap: Sirmione – Verona (kb. 140 km)
Utazás a Garda-tóhoz. Hajókázás a különleges fekvésű üdülőhely, SIRMIONE körül. Városnézés a lüktető VERONA-ban, amely Észak-Olaszország egyik legvirágzóbb települése és a „szerelmesek” városa (Aréna, Romeo háza, Júlia erkélye stb.). Szállás a Garda-tó környékén.

3. nap: Bergamo – Certosa di Pavia (kb. 300 km)
Utazás BERGAMO-ba. A település csaknem érintetlenül megőrizte középkori jellegét, régi magva a fallal övezett Felsőváros. Továbbutazás CERTOSA DI PAVIA-ba, ahol Lombardia legszebb reneszánsz alkotását a karthauzi kolostort keressük fel. Látogatás a Visconti hercegek által alapított épületegyüttesben. Szállás Milánó környékén.

4. nap: Milánó (kb. 140 km)
Egész napos kirándulás és városnézés Olaszország második legnagyobb városában, a gazdasági élet, az ipar és a divat központjában, MILÁNÓ-ban: a 600 évig épült, több mint 2000 szoborral díszített Dóm, a milánói hercegség  tündöklésének és bukásának színhelye, a Sforza kastély, a világhírű Scala stb. Szállás Milánó környékén.

5. nap: Lago Maggiore – Borromeoi-szigetek (kb. 190 km)
A Lombardia, Piemonte és Svájc között fekvő, kanyargós gleccserteknőt kitöltő LAGO MAGGIORE a második legnagyobb tó Olaszországban. Hajókirándulásunk során megtekintjük ékességét, a BORROMEOI-szigeteket. Szállás Milánó környékén.

6. nap: Como – Pavia – Garda-tó (kb. 350 km)
Irány PAVIA, Lombardia egykori fővárosába. Városnézés: dóm, az egyetem megtekintése, majd séta a híres fedett hídon. Továbbutazás COMO-ba. A Comoi-tó a Garda és a Maggiore után a harmadik legnagyobb, de talán a legszebb az észak-olaszországi tavak között. Szállás a Garda-tó környékén.

7. nap: Garda-tó – Budapest (kb. 860 km)
Hazautazás rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 129.800,- Ft

Félpanziós felár: 19.900,- Ft

Egyágyas felár: 32.700,- Ft

Szervízdíj / Borravaló: 6,- €

A részvételi díj a hajó- és belépőjegyek, a bergamói felvonó, valamint a fülhallgató árát (kb. 95,- €) nem foglalja magában.

Idegenforgalmi adó: kb. 6,- € (Helyszínen fizetendő! )

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökség:
– Verona és Vicenza belvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦