PILLANTÁS A SZENTFÖLDRE 2017

PILLANTÁS A SZENTFÖLDRE 2017

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

PILLANTÁS A SZENTFÖLDRE

JERUZSÁLEM – NÁZÁRET – GENEZÁRETI-TÓ…

2017. október 22 – 26.

 

Utazás: Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülővel. Izraelben a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (bőséges húsmentes büféreggeli) és fakultatív 4 fogásos vacsora vagy büfévacsora.

~Program~

1. nap: Budapest – Jeruzsálem
Repülés Budapestről Tel-Avivba. Utazás JERUZSÁLEM-be. A település egyike bolygónk azon legrégebbi, megszakítások nélkül lakott városainak, melynek történelme a zsidóság történelmét is reprezentálja. A zsidók, a keresztények és a muszlim hívők körében egyaránt szent város. Programunkban az Olajfák hegye (gyönyörű panorámával), a Gecsemáni kert, valamint a Nemzetek-temploma. Szállás Jeruzsálemben.

2. nap: Jeruzsálem
Gyalogos városnézés JERUZSÁLEM óvárosában: Via Dolorosa, Golgota, Templom-hegy (a helyi palesztin hatóságok engedélyének függvényében), Siratófal, Zsidó negyed, Cardo, Utolsó vacsora, Dávid sírja stb. Délután ellátogatunk BETLEHEM-be, a Születés-templomába (az aktuális politikai helyzet függvényében!) Szállás Jeruzsálemben.

3. nap: Holt-tenger – Massada – Názáret – Tiberias
Irány a Jordán-völgyében a Holt-tengerhez, a Föld legmélyebb pontjára. A tengerszint alatti 400 méterével ez a vidék a földkéreg legnagyobb szárazföldi bemélyedése. Fürdési (lebegési) lehetőség a magas sótartalmú vízben, melyben sem úszni, sem elsüllyedni nem lehet. Látogatás MASSADÁ-n a csupasz sziklára Herodes által, római alapossággal és kényelmi igénnyel építtetett gigantikus erődben. Továbbutazás a Jordán völgyében a Genezáreti-tóhoz. Útközben megtekintjük NÁZÁRET-ben az Angyali üdvözlet templomát. Szállás Tiberias-ban.

4. nap: Genezáreti-tó vidéke – Akko – Haifa
Délelőtt a Genezáreti-tó és környékének látnivalói várnak ránk: TIBERIAS (a zsidó vallás szent városa), YARDENIT (keresztelőhely a Jordán folyóban), TABGHA (a csodás kenyér és halszaporítás helyszíne), CAPERNAUM (Szent Péter háza). Délután érkezünk a Földközi-tenger partjára. AKKO a „Keresztes lovagok városa”-ként is ismert. HAIFA Izrael legfontosabb kikötője, az ország harmadik legnagyobb és adottságainak köszönhetően egyik legszebb települése (Kármel-hegy, Perzsa kert). Szállás Tiberias-ban.

5. nap: Caesarea – Budapest
Utunk az ókor híres kikötő városába, CAESAREA-ba vezet (Heródes király építette kikötő, Római színház). Hazautazás Tel Avivból, érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 199.900,- Ft

Repülőtéri illeték és csomagdíjak: kb. 69.000,- Ft (indulásig változhat)

Félpanziós felár (4 alkalommal vacsora): 15.600,- Ft

Egyágyas felár: 69.800,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A meghirdetett programokat és azok belépőit a részvételi díj magában foglalja!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 45,- USD

UNESCO Világörökségek:
– Akko óvárosa
– Jeruzsálem óvárosa
– Massada
– Haifa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦