PILLANTÁS A SZENTFÖLDRE 2018

PILLANTÁS A SZENTFÖLDRE 2018

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

PILLANTÁS A SZENTFÖLDRE

JERUZSÁLEM – NÁZÁRET – GENEZÁRETI-TÓ…

 

2018. március 21 – 25.

 

Utazásunk nem zarándokút, hanem kulturális körutazás! Mindenkit szeretettel várunk, hívőt és nem hívőt egyaránt.

Utazás: Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülővel. Izraelben a körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (bőséges húsmentes büféreggeli) és fakultatív 4 fogásos vacsora vagy büfévacsora.

~Program~

1. nap: Budapest – Jeruzsálem
Elutazás Budapestről a délelőtti órákban Tel-Avivba. Érkezés után bevonulunk JERUZSÁLEMBE. A település egyike bolygónk azon legrégebbi, megszakítások nélkül lakott városainak, melynek történelme a zsidóság történelmét is reprezentálja. Jeruzsálem a zsidók, a keresztények és a muszlim hívők körében is egyaránt szent város. Első élményünk az Olajfák hegye (ahonnan a legszebb kilátás nyílik), a Gecsemáni kert, valamint a Nemzetek-temploma. Szállás Jeruzsálemben.

2. nap: Jeruzsálem
Reggeli után gyalogos városnézés JERUZSÁLEM Óvárosában: Via Dolorosa, Golgota, Templom-hegy (a helyi palesztinhatóságok engedélyének függvénye), Siratófal, Zsidó negyed, Cardo, Utolsó vacsora, Dávid sírja stb. Délután ellátogatunk BETLEHEMBE, a Születés-templomába. (Ez a program az aktuális politikai helyzettől függ!) Szállás Jeruzsálemben.

3. nap: Holt-tenger – Massada – Tiberias
Reggeli után utazás a Jordán-völgyében a Holt-tengerhez, a Föld legmélyebb pontjára. A tengerszint alatti 400 méterével ez a vidék a földkéreg legnagyobb szárazföldi bemélyedése. A lefolyástalan tóban szinte lehetetlen elsüllyedni, hiszen a rendkívül magas sótartalomnak köszönhetően a vízben az ember csak lebeg. Fakultatív fürdési lehetőség. Látogatás MASSADÁ-n a gigantikus erődben. Az egykori csupasz sziklára építette fel Heródes az ország egyik legnagyobb erődjét. Római alapossággal és kényelmi igénnyel megépített „város” maradványait fedezhetjük fel a szikla teraszán! A látogatás után utazás a Jordán völgyében a Genezáreti-tóhoz. Szállás Tiberiasban.

4. nap: Genezáreti-tó vidéke – Akko – Haifa
Délelőtt a Genezáreti-tó és környékének látnivalói várnak ránk: TIBERIAS (a zsidó vallás szent városa), YARDENIT (keresztelőhely a Jordán folyóban), TABGHA (a csodás kenyér és halszaporítás helyszíne), CAPERNAUM (Szent Péter háza). Délután utazás a Földközi-tenger partjára. AKKO a „Keresztes lovagok városa”-ként is ismert. HAIFA Izrael legfontosabb kikötője, az ország harmadik legnagyobb és adottságainak köszönhetően egyik legszebb települése (Kármel-hegy, Perzsa kert). Szállás Tiberiasban.

5. nap: Názáret – Caesarea – Budapest
Reggel VIRÁGVASÁRNAPRA ébredünk! Jézus ekkor vonult be Jeruzsálembe, mi viszont búcsúzunk ezen a napon. Szentföldtől. Először utazás NÁZÁRET-be, ahol Szűz Mária háza fölé emelt, az un. Angyali Üdvözlet templomát keressük fel. Végül az ókor híres kikötő városa, CAESAREA (Heródes király építette kikötő, Római színház). Programunk befejeztével TEL AVIV érintésével utazunk a repülőtérre, s hazautazás! Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 209.900,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 47.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
23 kg-os feladható poggyász díja oda-vissza: 27.000,- Ft (Házaspároknak 1 db elegendő!)

Félpanziós felár (4 alkalommal vacsora): 16.000,- Ft

Egyágyas felár: 77.400,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A meghirdetett programokat és azok belépőit a részvételi díj magában foglalja!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 45,- USD

UNESCO Világörökségek:
– Akko óvárosa
– Jeruzsálem óvárosa
– Massada
– Haifa

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦