PÜNKÖSD AZ ADRIA PARTJÁN, HORVÁTORSZÁGBAN

PÜNKÖSD AZ ADRIA PARTJÁN, HORVÁTORSZÁGBAN

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

PÜNKÖSD AZ ADRIA PARTJÁN, HORVÁTORSZÁGBAN

KVARNER ÖBÖL – KRK SZIGET – PLITVICEI TAVAK

 

2018. május 18 – 21.

 

A Crikvenicai Riviera a horvát tengerpart egyik legrégebbi nyaralóhelye és gyógyüdülője. Már a századforduló idején is – az egykori Abbázia, mai Opatija mellett – népszerű volt. Selce halászfalu ma már szinte egybeépült Crikvenicával.

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

~ Program ~

 

1. nap: Budapest – Varasd – Crikvenica (kb. 540 km)
Utazás autópályán Budapest – Crikvenica útvonalon rövid pihenőkkel. Ismerkedés VARASD városával, mely a török időkben Horvátország fővárosa volt. A gót-reneszánsz vár és a barokk jellegű belváros együttese méltán pályázik a világörökség címre. Látogatás a Czilleiek, Erdődyek várában kialakított múzeumban. Vacsora, szállás Selcén/ Crikvenicán.

2. nap: Krk – Košljun – Vrbnik (kb. 120 km)
Egész napos kirándulás a legnagyobb horvát szigetre, KRK-re. Séta KRK városában, melynek parányi óvárosát tömör falak veszik körül. Legrégebbi emléke a XII. századi vártorony. Pici, de tüneményes település. Továbbutazás autóbusszal Punatba, onnan hajóval KOŠLJUN-szigetre. A kis sziget dús növényzetű, paradicsomi hangulatú hely, ahol a XII–XIII. századi ferences kolostorban szakrális tárgyakat, régi kéziratokat, festményeket őriznek. Visszatérve Krk szigetre, irány a bortermeléséről híres, hangulatos VRBNIK! Séta a meredek sziklafal tetején kiépült zegzugos utcákban. Rövid szabadidőnk során érdemes kóstolni a helyi borokból! Vacsora, szállás Selcén/ Crikvenicán.

3. nap: Plitvicei-tavak (kb. 280 km)
Egész napos kirándulás a PLITVICEI-tavakhoz. A tengerpartot elhagyva, a Velebit hegység zord sziklái között érkezünk a festői szépségű tórendszerhez. A nemzeti park területén 16 tó, 92 vízesés, zuhatag található. A sétát a parkban közlekedő hajó és az utolsó szakaszban busz egészíti ki. Visszaútban a szálláshely felé, kitérőt teszünk a kalóz uszkok egykori fészkébe, SENJ-be. Ezen a tengerparti szakaszon, Ragusa mellett, Senj volt képes megőrizni függetlenségét Velencével szemben. Vacsora, szállás Selcén/ Crikvenicán. Vacsora után – búcsúzásként – fakultatív hajókázási lehetőség.

4. nap: Rijeka – Budapest (kb. 550 km)
Irány FIUME / RIJEKA! Séta a belvárosban, ahol lépten-nyomon magyar emlékekbe ütközünk. Látogatás a város felett emelkedő Trsat várában, valamint a Csodatévő Szűzanya tiszteletére felszentelt templomban, mely Horvátország egyik legfontosabb búcsújáró helye. Hazautazás autópályán rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a későesti órákban.

 

Részvételi díj: 59.800,- Ft

Egyágyas felár: 19.500,- Ft

Idegenforgalmi adó: 4,- € (Helyszínen fizetendő!)

3. fő részvételi díja pótágyon: 54.500,- Ft

 

A részvételi díj a belépőjegyek és fülhallgató árát (kb. 350,- HRK) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

Unesco Világörökségek:

Plitvicei Tavak Nemzeti Park

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦