REJTŐZKÖDŐ ALGÉRIA

REJTŐZKÖDŐ ALGÉRIA

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

 

REJTŐZKÖDŐ ALGÉRIA

2018. április 1 – 8.

 

Algéria az arab világ és a Földközi-tenger medencéjének legnagyobb területű országa, miközben még a közelmúltban is Franciaország része volt. Eddig még alig fedezték fel a turisták maguknak, pedig Rejtő Jenő sokak által ismert és szeretett ponyvaregényeiből mi jól ismerjük az országot. Fülig Jimmy, Piszkos Fred, és megannyi szereplő kalandjai kötődnek ehhez a vidékhez, amelyről a közvélemény oly keveset tud.
Fedezze fel velünk a „rejtőzködő” Algériát!

Utazás: Budapest – Algír – Annaba és Algír – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülő járattal. A programok során autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).

~ Program ~

 

1. nap: Budapest – Algír – Annaba
Repülés Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, algíri átszállással Annabába. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás.

2. nap: Annaba – Guelma – Constantine
Reggeli után városnézés ANNABÁ-ban: fórum, kikötő, strand, világítótorony, valamint az impozáns Szt. Ágoston-bazilika, melyet európai támogatásból újítottak fel a közelmúltban. Továbbutazás GUELMÁ-ba, a hőforrások és nagyszerű állapotú római színház megtekintése. Estére Constantine, arab nevén Kaszentína városába érkezünk. Vacsora és szállás Constantine-ban.

3. nap: Constantine
Egész napos városnézés a sziklaormokra épült, kanyonokkal szabdalt CONSTANTINE-ban, a „Hidak Városában”: Ahmed bég palotája, Ismeretlen Katona sírja, Nagy Konstantin szobra, Algéria legszebb mecsete, az Abdelkader emír-mecset. A program során mindig más oldaláról csodálhatjuk meg a város lélegzetelállító fekvését. Vacsora és szállás Constantine-ban.

4. nap: Constantine – Dzsemila – Szetif
Utazás DZSEMILÁ-ba, az egyik legszebb római régészeti helyszínre, mely a Világörökség része. Bejárjuk a romváros nevezetességeit: Fórum, Capitolium, fürdők, színház, Caracalla-diadalív, Septimius Severus temploma stb. Továbbutazunk Szetifbe, ahol vacsora és szállás.

5. nap: Szetif – Algír
Délelőtt rövid városnézés SZETIF-ben: modern negyed, Ain El Fouara-szökőkút, és a gazdag Szetifi Múzeum megtekintése. Utána szabadidő, majd továbbutazunk Algírba. Vacsora és szállás Algírban.

6. nap: Algír
Egész napos városnézés Algéria fővárosában, ALGÍR-ban. Ellátogatunk a Jardin d’Essai botanikus kertbe, majd a Mártírok Emlékművéhez. Megtekintjük a Bardo Múzeumot, az egykori mór villából kialakított épületben Algéria érdekes őstörténeti és néprajzi gyűjteményét ismerjük meg. Bejárjuk az óvárost, vagyis az algíri Kaszbát, majd a szerelmesek találkahelyét, a „Liberty Park”-ot. Nem maradhat ki a Stadion és a Bastion 23 tengerparti erőd, valamint a Notre Dame d’Afrique, a legjelentősebb keresztény templom sem. Programunk végén megcsodáljuk a panorámát a Bologhine-i kilátópontról. Vacsora és szállás Algírban.

7. nap: Cherchell – Tipáza
Egész napos kirándulás a Földközi-tenger partján fekvő Cherchellbe és Tipázába. A hangulatos CHERCHELL település Régészeti Múzeuma egész Afrika leggazdagabb antik görög-római gyűjteményével várja látogatóit. A három dombra épült TIPÁZA fejlődését számtalan népcsoport alakította az évszázadok során, gazdag történeti emlékeket hagyva az utókorra. A nap végén visszatérés Algírba, de útközben még megtekintjük II. Juba mauritániai uralkodó mauzóleumát. Vacsora és szállás Algírban.

8. nap: Algír – Budapest
Korai ébredés után transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal. Érkezés a délelőtti órákban.

 

Részvételi díj: 396.000,- Ft

 

Repülőtéri illeték és csomag díj: kb. 63.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 85.000,- Ft

Vízumdíj: kb. 20.500,- Ft
Vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:
– Dzsemila
– Algíri Kaszbá
– Tipáza

A változtatás jogát fenntartjuk!

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦