SALZKAMMERGUTI KARÁCSONY

SALZKAMMERGUTI KARÁCSONY

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

SALZKAMMERGUTI KARÁCSONY

Betelt !

2017. december 23 – 27.

 

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Ebensee partján *** szálloda kétágyas szobáiban (zuhanyzós / WC, tv)

Ellátás: félpanzió (reggeli és háromfogásos vacsora ital nélkül)

~ Program ~

1. nap: Budapest – Linz – Ebensee (kb. 520 km)
Utazás rövid pihenővel LINZ-be, Felső-Ausztria tartományi székhelyére. A település annak ellenére, hogy az V. században már ismert volt, csak a XIX. században lett igazi nagyváros. 2009-ben elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címet, ekkor megújult a régi központ műemlék-együttese. Séta keretében ismerkedés a főbb nevezetességekkel, a linzer hazájában. Szabadidő után továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora, szállás Ebensee-ben.

2. nap: Bad Ischl – Hallstatt (kb. 80 km)
Délelőtt irány BAD ISCHL, amely sokszor nyári otthona volt a császári párnak. A gyógyhely számára Ferenc József császár hosszú uralkodása hozta meg a máig is tartó hírnevet. A városka megőrizte a K.U.K. hangulatát. Itt töltötte életének utolsó éveit Lehár Ferenc. Rövid séta a híres fürdővárosban. Továbbutazás HALLSTATT-ba, a Salzkammerguti tóvidék gyöngyszeméhez! A kisváros festői és romantikus környezetét szinte lehetetlen leírni. Ezt látni kell, ezért most mi is betérünk. Séta a tóparton, városnézés. A főtér parányi, de páratlan hangulatú, „az osztrák városok meséskönyvének legszínesebb lapja”-ként is említik. Vacsora, szállás Ebensee-ben.

3. nap: Passau (kb. 300 km)
Egész napos kirándulás a bajor „Velencének” is nevezett PASSAU-ba. A három folyó találkozásánál épült várost Humboldt a világ hét legszebb városa között említette. Tucatnyi temploma, régi épületei közül a bencés apácák kolostora a legfontosabb, hiszen itt található Szent István király felesége, első királynénk, Gizella nyughelye. (A templom látogatása szertartás függvénye!) A városnézés során az ódon utcákat járva érintjük a főbb látnivalókat. Vacsora, szállás Ebensee-ben.

4. nap: St. Wolfgang – Salzburg (kb. 160 km)
Városnézés SALZBURG-ban, Mozart szülővárosában. “Észak Rómája”-ként is említik a várost, a több mint 1000 évig önálló, független egyházi államot. Derűt sugárzó barokk pompáját mintha közvetlenül Itáliából hozták volna az Alpok lábaihoz az egykori kiváló ízlésű hercegérsekek. ST. GILGEN Mozart szellemét idézi, hiszen itt született a zeneszerző édesanyja. ST. WOLFGANG a legfelkapottabb üdülőhely, ahol a búcsújáró-templomban a híres Pacher-oltárt tekintjük meg. Vacsora, szállás Ebensee-ben.

5. nap: Melk – St. Pölten – Budapest (kb. 510 km)
Utazás MELK-be, amely egykor a Babenberg uralkodóház központja volt. A világhírű apátság mai alakját a XVIII. században történt barokk újjáépítés után kapta. Meghökkentő belső kialakítását az akkori idők legjelentősebb mestereinek, művészeinek köszönhetjük. A látogatás után továbbutazás SANKT PÖLTEN-be, Alsó-Ausztria tartományi székhelyére. A Kr.sz. I. század óta fontos település, de igazi virágkorát a XVII. század végén élte, amikor az egész település barokk arculatot kapott. Belvárosi séta után hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 99.400,- Ft

Egyágyas felár: 19.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, valamint a fülhallgató árát (kb. 25,- €) nem foglalja magában!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

Az ún. „Átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦