SCHALLABURG VÁRA – MELKI APÁTSÁG

SCHALLABURG VÁRA – MELKI APÁTSÁG

 SCHALLABURG VÁRA
MELKI APÁTSÁG

A MUSZLIM KULTÚRA AUSZTRIÁBAN

 

2017. október 14.

NEM FOGLALHATÓ!

 

Utazás: autóbusszal.

~ Program ~

A mai napon egy különleges kirándulásra invitáljuk Önt / Önöket. Az autópályáról jól látható Schallaburg vára. Ritkán szoktunk betérni ide egy-egy időszaki kiállítás miatt, de távolabbi látnivalókhoz utazva idegenvezetőink felhívják a figyelmet e történelmi építményre.

SCHALLABURG középkori várát a XII. században már oklevelekben említették. Mai alakját a XVI. század végén nyerte el, amikor egy protestáns várúr átépítette. Sajnos értékes berendezése 1945 után elpusztult. Az 1970-es évek közepére felújították a várat és azóta nagyszabású, időszaki kiállításokat rendeznek minden évben.
2017-ben „A muszlim kultúra Ausztriában” címmel meghirdetett rendezvényre várják a látogatókat.

Délután továbbutazás a MELKI APÁTSÁG-hoz, ahová Babenberg Lipót hívta be a bencés szerzeteseket. Az egyházi központ mai alakját a XVIII. században történt barokk újjáépítés után kapta az akkori idők legjelentősebb mestereinek, művészeinek köszönhetően. A látogatás során a Prelátusi udvart, a Díszlépcsőházat, a Császár-folyosót, a könyvtárat (kb. 90.000 kötettel és 1500 kézirattal, 1000 ősnyomtatvánnyal), valamint a Szent Péter és Pál nevét viselő apátsági templomot keressük fel.

Az apátságból hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 9.300,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, fülhallgató árát nem (kb. 22,- €) foglalja magában.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!