SPANYOLORSZÁG SZÍVÉBEN

SPANYOLORSZÁG SZÍVÉBEN

SPANYOLORSZÁG SZÍVÉBEN

HISPÁNIA KINCSEI

 

2017. október 21 – 27.

Egy hölgy jelentkezését IS várjuk, társítással!

 

Utazás: Budapest – Madrid – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas (zuh. / WC) szobáiban.
Ellátás: félpanzió.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Madrid
Elutazás Budapestről a reggeli órákban a spanyol fővárosba. Érkezés a koradélutáni órákban. Autóbuszos városnézés MADRID-ban, mely egyaránt magával ragadó világváros, akár jártunk már itt korábban, akár most fedezzük fel először. Vacsora, szállás Madridban.

2. nap: Madrid – Cuenca – Aranjuez – Toledo (350 km)
Utazás CUENCA-ba, az egyik legfestőibb spanyol városba. A település körül a táj, hasonlóan az ismert Montserrathoz, sziklás, csakhogy itt a sziklák tetején kiülő paloták, az ún. „függő házak” ejtik ámulatba a turistákat. Nevezetességei közül kiemelkedő a normann jegyeket is magán viselő gót katedrális. Következő állomásunk ARANJUEZ, ahol a királyi palotát és a kerteket tekintjük meg. Vacsora, szállás Toledóban.

3. nap: Toledo – Guadalupe – Plasencia (400 km)
TOLEDO, – „El Greco városa” – a vizigótok, majd a spanyolok fővárosa és első érseki (hercegprímási) székhelye volt. Itt ma is középkori módszerrel készítik az arab eredetű híres toledói marcipánt. Egyes útleírások szerint Toledo történelmi óvárosában sétálva időutazást teszünk a világ legszebb középkori városában. Továbbutazás GUADALUPE-be, melynek kolostora fontos zarándokhely. Vacsora, szállás Plasenciában.

4. nap: Mérida – Caceres (kb. 300 km)
MÉRIDA a római emlékekben leggazdagabb spanyol város, az ezüstút fontos állomása volt. Római színháza a világörökség részét képezi. Továbbutazás a „tornyok városába”, CÁCERES-be. Az óváros falai között a paloták és templomok a XV–XVI. század hangulatát idézik. Vacsora, szállás Plasenciában.

5. nap: Plasencia – Salamanca (kb. 130 km)
PLASENCIA hűen megőrizte középkori városképét. A XIII. századi alapokon nyugvó, gazdagon díszített katedrálison kívül, gót, román és reneszánsz műemlékeket is láthatunk. Továbbutazás SALAMANCA-ba, melyet sokan tartanak a legszebb hispán településnek. A platareszk stílus legszebb alkotásait a régi és az új katedrális, valamint az egyetem őrzi. Vacsora, szállás Salamanca környékén.

6. nap: Salamanca – Zamora – Ávila – Segovia (kb. 340 km)
Salamancából utunk ZAMORA-ba vezet, ahol kb. 40.000 lakosra 18 román templom jut (!) és Duero középkori hídja is említésre méltó. ÁVILA a legmagasabban fekvő spanyol város (1.130 m). Hihetetlen, de 88 bástyája kb. 2.500 méter hosszan ma is áll! A Megváltó-katedrális szentélye a városfal legerősebb és a legszebben kiépített védőbástyája. A falakon kívül is bővelkedik történelmi emlékekben: a XII. századi San Vicente és San Pedro templomok, kolostorok, paloták, Ávilai Szent Terézhez kapcsolódó emlékek és a szakaszonként még járható városfalak. Vacsora, szállás Segovia környékén.

7. nap: Coca-vára – Segovia (kb. 190 km)
Továbbutazás COCA városába, Theodosius bizánci császár szülőhelye, aki egyesítette a ketté szakadt Római Birodalmat és államvallássá tette a kereszténységet. A település legimpozánsabb látványossága a gótikus Fonseca téglavár, mely kitűnő állapotban maradt fenn az utókor számára. SEGOVIA igazi különlegessége az utcára nyíló, kerengőhöz hasonló pihenők sokasága, a híres római vízvezeték és az Alcazar. Transzfer a madridi repülőtérre. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 238.400,- Ft

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 57.600 ,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és a fülhallgató árát (kb. 95,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
– Ávila óvárosa és a városfalon kívül fekvő templomai
– Cáceres óvárosa
– Salamanca óvárosa
– Segovia óvárosa és római vízvezetéke
– Toledo történelmi óvárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!