SZICÍLIA – KULTÚRÁK TALÁLKOZÁSA

SZICÍLIA – KULTÚRÁK TALÁLKOZÁSA

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦

SZICÍLIA

KULTÚRÁK TALÁLKOZÁSA

 

2018. május 24 – 31. 

Egy HÖLGY utas jelentkezését is várjuk, társítással!

 

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, melynek birtoklása a történelem során mindig különös jelentőséggel bírt. Az ókori görög és a gótikus építészet emlékei mellett a művészeket évszázadok óta megihlető természeti szépségek birodalma, ahol az Etna és a vulkanikus Eoli (Lipari) -szigetek nemcsak a geológusokat nyűgözi le.

 

Utazás: Budapest – Catania – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, a körút során légkondicionált olasz autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban

Ellátás:  reggeli és fakultatív félpanzió (6 alkalommal vacsora a 2. estétől)

 

~ Program ~

 

1.nap: Budapest – Catania
Repülés Cataniába az esti órákban közvetlen járattal. Transzfer a Taormina környéki szállodába.
A késői érkezés miatt ezen az estén nincs vacsora.

2.nap: Siracusa
SIRACUSÁ-t a görögök alapították, de a rómaiak hódításával is virágzott. Legendás polgára volt Archimédesz, a természettudós itt dolgozta ki a nevét viselő fizikai törvényt. Főbb látnivalók: Görög színház, római amfiteátrum, Aretusa forrása, Szent János katakomba, és a legújabb kori zarándok templom, Madonna delle Lacrime, amelyet II. János Pál pápa őszentsége avatott fel. Szállás Taormina környékén.

3.nap: Etna – Taormina
Kirándulás az EtnA-ra, Európa legmagasabb, aktív vulkánjára. Fakultatív lehetőség: utazás kabinos felvonóval és terepjáróval kb. 3.000 méteres magasságba. A festői TaorminA-ban a város nevezetességét, a görög színházat tekintjük meg, mely Csontváry festménye alapján ismerős számunkra. Szállás Taormina környékén.

4.nap: Vulcano – Lipari (Eoli-szigetek)
Szicília észak-keleti kikötőjéből, Milazzoból indulva, mintegy egyórányi hajóút után érjük el a kis szigetcsoportot a türkizkék Tirrén-tengeren, mely több elszórt sziklaszirtből és hét festői szépségű szigetből áll. Körbehajózzuk a VULCANO szigetet, majd irány a LIPARI sziget, ahol kikötünk. Látogatás a Régészeti Múzeumban. Szabadidő után visszatérünk hajóval Milazzoba, onnan pedig autóbusszal a Taormina környéki szálláshelyünkre.

5.nap: Üdülés vagy fakultatív kirándulás az Alcantara szurdokba
Fakultatív kirándulás az Etnáról lezúduló olvadékvíz vájta kemény bazaltsziklák közé, az Alcantara szurdokba. A patak vize még a forró nyári hónapokban is igen hideg. Szállás Taormina környékén.

6.nap: Piazza Armerina – Agrigento
Irány a déli part! AgrigentO ókori görög templom-együttese a kor legjelentősebb archeológiai emlékhelye. Továbbutazás Piazza Armerina városába. A pezsgő életű, virágzó, vidékies kisváros részben középkori, részben barokk épületeinek köszönheti sajátos hangulatát. A római korból fennmaradt Villa Casale-t a XX. században feltárt mozaikjai tették világhírűvé. Szállás Palermo környékén.

7.nap: Palermo – Monreale
Ismerkedés Palermo belvárosával. A város ötvözi az európai és keleti vonásokat, az arab hatástól a normannig, stílusjegyeiben a barokktól a szecesszióig. Városnézés: Normann palota, székesegyház, Piazza Pretoria stb. Délután látogatás a román építőművészet egyik csodálatos alkotásában, a Monreale-i Dómban. Szállás Palermo környékén.

8.nap: Cefalu – Messina – Catania – Budapest
Első állomásunk a festői fekvésű CEFALÚ. A hangulatos tengerparti kisváros egy meredek sziklatömb lábánál épült ki. Dómja Szicília egyik legfontosabb normann kori műemléke. Továbbutazás Szicília harmadik legnagyobb városába MESSINA-ba. Este transzfer a reptérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 197.500,- Ft

Félpanziós felár (6 vacsora a 2. estétől): 19.800,- Ft

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 49.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 39.700,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek- és Lipari-szigetek hajójegyek árait, a fülhallgatót (kb. 135,- €), valamint az etnai terepjáró és felvonó árát (kb. 65,- €) nem foglalja magában.

 

Fakultatív kirándulás (min. 15 fő esetén):

Alcantara szurdok belépővel: kb. 35,- €

 

Szervízdíj / Borravaló: 10,- €

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 

UNESCO Világörökségek:

– Siracusa városa

– Agrigento régészeti helyei

– Eoli-szigetek

– Villa Casale

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

♦ JELENTKEZEM AZ ÚTRA ♦