SZILVESZTER HATÁRON INNEN ÉS TÚL…

SZILVESZTER HATÁRON INNEN ÉS TÚL…

SZILVESZTER HATÁRON INNEN ÉS TÚL…

POZSONY – BÉCSI-ERDŐ – SOPRON

 

2017. december 29 – 2018. január 1.

Szobák lekérésre !

Egy hölgy jelentkezését IS várjuk, társítással !

 

Utazás: autóbusszal.
Elhelyezés: Sopron: Hotel Szieszta 2 ágyas (zuh. / WC, erkélyes) standard szobáiban. (A wellness részleg alábbi szolgáltatásainak használatát a részvételi díj tartalmazza: beltéri medence, pezsgőfürdő, finn-szauna, gőzfürdő, kondicionálóterem. Fürdőköpeny bérleti díja: 1.000,- Ft / 3 éj.).
Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és büfévacsora) + szilveszterkor műsoros gálavacsora.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Pozsony – Sopron (kb. 300 km)
Utazás rövid pihenővel POZSONY-ba. A gyalogos városnézés során – helyi idegenvezető közreműködésével – belvárosi séta. A Szt. Márton Székesegyházban tartották a híres koronázási ceremóniákat (szertartások függvénye a látogatás). Az óváros számos gyönyörű műemléképületeit is sorra vesszük (Mihály-kapu, Fő tér, Korzó, a híres reformkori országgyűlések helyszíne stb.). Szabadidő után irány Sopron. Vacsora, szállás.

2. nap: Maria Schutz – Bécsi-erdő (kb. 270 km)
Utazás a Semmering alatt megbújó, megkapó látvánnyal bíró búcsújáróhelyre, MARIA SCHUTZ-ba. A barokk templomot a XVIII. században egy csodatevő, gyógyító forrás fölött építették meg. A templom megtekintése mellett a táj panorámája is rabul ejti az utazót. BADEN BEI WIEN a biedermier fürdőváros, I. Ferenc császár kedvenc üdülőhelye volt. Gyógyhatású vizeit már a rómaiak felfedezték. Rövid séta a kisvárosban, amelyet Mozart és Beethoven is kedvelt. Továbbutazás a Bécsi-erdő egyik legszebb szakaszán, a HELENENTAL-on, amely az osztrák és a magyar történelem során fontos eseményeknek volt a helyszíne. Következő megállónk a Bécsi-erdő egyik leglátogatottabb, legszebb és legnagyobb egyházi központja. HEILIGENKREUZ-ban található Ausztria legrégibb ciszter apátsága. Vacsora, szállás Sopronban.

3. nap: Sopron
SOPRON-t a „hűség városa”-ként is szokták említeni, műemlékek szempontjából rendkívül gazdag településünk. A gyalogos városnézés keretében felkeressük a leghíresebb látnivalókat: pl. az építészetileg igen egységes Főteret (Stornó-ház, Fabricius-ház, Kecske templom), a Széchenyi teret, a hangulatos utcákat és tereket. Délután szabadidő, készülődés a szilveszteri mulatságra. Szilveszteri gála vacsora, zenés műsor, tombola stb. Szállás Sopronban.

4. nap: Győr – Budapest (kb. 180 km)
A késői reggeli elfogyasztása után még egy kis pihenési lehetőség a szálloda wellness szigetének használatával. Délután gyalogos városnézés GYŐR-ben. A város Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, a belvárosra jellemző szűk utcák várják az idelátogató turistákat. A városnézés során érintjük a Széchenyi teret (a középkorban a város főtere, piaca és központja volt), a Káptalan-dombot (ide jelölte ki I. István király a várispáni székhelyet és püspökséget), a Székesegyházat (az első püspöki templom, mely 1030 körül épült), befejezésül a Karmelita templomot. (Az épületek látogatása az ünnepi nyitva tartás függvénye!) A kiadós séta után utazás Budapestre.

 

Részvételi díj: 79.700,- Ft

Egyágyas felár: 18.000,- Ft

Idegenforgalmi adó: 1.350,- Ft (18 év felett fizetendő!)

A részvételi díj a belépőjegyek, a tárlatvezetések, valamint a fülhallgató árát (kb. 25,- €) nem foglalja magában!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

Az ún. „Átmenő biztosítást” (1–2. napra) a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!