USA KELETI PART

USA KELETI PART

USA KELETI PART

NEW YORK, WASHINGTON, NIAGARA VÍZESÉS, TORONTO

BETELT!

2017. augusztus 17 – 25.

 

Utazás: Budapest – Washington / New York – Budapest menetrend szerinti repülőjárattal, európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

~ Program ~

1. nap: Budapest – Washington
Elutazás a reggeli órákban Budapestről, európai átszállással Washingtonba. Érkezés a délutáni órákban. Rövid ízelítő az USA fővárosából. Szállás Washingtonban.

2. nap: Washington (80 km)
Egész napos városnézés WASHINGTON-ban: Capitolium (az amerikai főváros hivatalos földrajzi központja, egyben a washingtoni élet jelképe), a Fehér Ház (mindkettő csak kívülről), a Washington-, Lincoln- és Jefferson emlékművek, az Arlington temetőben a Kennedy sírok stb. Délutáni szabadidőben egyénileg kereshetjük fel a híres – és nem mellékesen ingyenes – múzeumokat (pl. Indián Múzeum, Űrhajózási és Légügyi Múzeum stb.). Szállás Baltimore környékén.

3. nap: Baltimore – Hershey – Niagara (650 km)
Irány HERSHEY, az USA csokoládégyártásának fővárosa! Továbbutazás a NIAGARA-vízeséshez, melynek robaja már kilométerekről hallható, nem véletlenül kapta az indián őslakosoktól a „Messze dübörgő” elnevezést. A kanadai és amerikai oldalról egyaránt megcsodálhatjuk a természet impozáns alkotását. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

4. nap: Niagara – Torontó (kb. 260 km)
Délelőtt folytatjuk az ismerkedést a vízesések ezernyi arcával. Fakultatív programként hajóval is megközelíthetjük a hatalmas Patkó-vízesést. A Skylon Tower kilátójából páratlan panoráma tárul elénk. Délután kirándulás TORONTO-ba, Kanada pénzügyi és kereskedelmi központjába. Autóbuszos ismerkedés: az üzleti negyed fénylő felhőkarcolói, a régi és az új városháza, egyetemi negyed stb. Nem maradhat ki programunkból a világ egyik legmagasabb tornya, a CN Tower sem. Egy kis szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség az EATON’S áruházban. Szállás a Niagara kanadai oldalán.

5. nap: Niagara – Corning – New York (kb. 690 km)
Visszatérünk az Egyesült Államokba, irány a „Nagy Alma”! Útközben pihenő CORNING-ban, mely a Steuben Üveggyárnak és az Üveg Múzeumnak köszönheti világhírnevét. A régmúlt történelmi kincseiből és a jelenkor modern alkotásaiból összeállított kiállítás megtekintése. Szállás New York környékén.

6. nap: New York
Egész napos városnézés NEW YORK Manhattan negyedében: Empire State Building, ENSZ-Székház (kívülről), Times Square, ötödik sugárút, Rockefeller Center, Szt. Patrick székesegyház (a legnagyobb katolikus templom az USA-ban), a kedvelt Central Park, Strawberry Fields (ahol John Lennont érte a végzetes lövés). Szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás New York környékén.

7. nap: New York
A városnézés folytatásaként Manhattanben séta a Wall Streeten, majd hajókázás a Szabadság-szobor körül. Délután szabadidő, melynek keretében érdemes felkeresni a Guggenheim Múzeumot, a Metropolitan Múzeumot, a Frick Gyűjteményt vagy ellátogatni a Central Parkba. Szállás New York környékén.

8. nap: New York – Budapest
Délelőtt szabadidő, vásárlási lehetőség New Yorkban. Transzfer a repülőtérre, majd késődélután hazautazás. Éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés a déli órákban menetrend függvényében.

 

Részvételi díj: 478.800,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 193.000,- Ft

Kedvezmény a 3. és a 4. személynek 2 ágyas szobában:
145.000,- Ft (17,99 éves korig)
125.000,- Ft (18 éves kortól)

A részvételi díj a hajó- és belépőjegyek árát (kb. 140,- USD+ 90,- CAD) nem foglalja magában.

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA engedély szükséges.ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD + 3.500,- Ft ügyintézési díj
Kanada: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, és ETA engedély sem, ezen a programon.

UNESCO Világörökség:
– New York: Szabadságszobor

A változtatás jogát fenntartjuk!