VIVA MEXIKÓ

VIVA MEXIKÓ

VIVA MEXIKÓ

 

2017. október 31 – november 18.
NEM FOGLALHATÓ

 

A legtartalmasabb program, a legtöbb látnivaló az aztékok, olmékok, toltékok és a maják földjén!

Utazás: Bp. – Mexikóváros – Bp. útvonalon menetrend szerinti repülőgéppel, európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli (esetenként büfé, ill. amerikai) és fakultatív félpanzió (körutazáson ebéd vagy vacsora programoktól függően, illetve „ALL INCLUSIVE” ellátás a Cancun-i szállodában!).

~ Program ~

1. nap: Budapest – Mexikóváros
Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrendszerinti járattal Mexikóvárosba. Érkezés a későesti órákban a menetrend függvényében, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros
MEXIKÓVÁROS a világ egyik legnépesebb metropolisa. A Mexikói-völgy lapos teknőjében elterülő hatalmas kiterjedésű város szinte betölti az egész völgyet, gyakorlatilag a hegyek lábától a hegyek lábáig ér, s olykor a hegyoldalakra is felkúszik. Városnézés a fővárosban: Zocalo (Főtér), katedrális, Nemzeti Palota, Három Kultúra tere, Antropológiai és Történeti Múzeum. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Taxco – Puebla
Reggelit követően irány az „ezüst város”, TAXCO. A település rabul ejtő varázsát és a turisták sokaságát fekvésének, klímájának, hangulatának és a kis üzletekben fellelhető ezüst sokaságának köszönheti. A hazánkban is jól ismert, decemberben virágzó, vörös szirmú mikulásvirágnak ez a város a hazája. Továbbutazás Pueblába a Sierra Madre hegyvonulatain keresztül. Szállás Pueblában.

4. nap: Puebla – Monte Alban – Oaxaca
Rövid városnézés a gyarmati stílusú PUEBLA-ban. Kirándulás MONTE ALBAN-ba a 2500 éves Zapoték fővárosba, mely a legjelentősebb régészeti lelőhely Oaxaca tartományban. Szállás Oaxacaban.

5. nap: Mitla – Chiapa de Corzo
Reggeli után utazás Chiapas állam fővárosába (TUXTLA GUTIÉRREZ). Rövid megálló SANTA MARÍA DEL TULE faluban a 2000 éves fánál (El Tule). A botanikusok szerint ez a ciprusok családjába tartozó óriás, Amerika legöregebb és valószínűleg a világ leghatalmasabb fája, az időszámításunk kezdetekor lehetett facsemete. MITLA romjait feltárva a régészek még nem tudták pontosan eldönteni, hogy melyik prehispán kultúrához köthető igazán. A hódítás idejében zapotékok laktak itt, de az eddig megismert épületek gazdag díszítései, kőmozaikjai mixték hatásra utalnak. Szállás Chiapa de Corzo-ban.

6. nap: El Sumidero kanyon – Chamula – San Cristobal de las Casas
Csónakkirándulás Közép-Amerika legszebb szakadékában, az EL SUMIDERO KANYON-ban. Innen lélegzetelállító út vezet San Cristobal de las Casas-ba. Rövid pihenésként CHAMULA és ZINACANTAN indián falvak megtekintése. Szállás San Cristobal de las Casas-ban.

7. nap: Agua Azul – Palenque
Reggeli után irány az AGUA AZUL VÍZESÉS. Az ország legnagyobb vízesése csodálatos trópusi környezetben található. A fenséges látvány délelőtt és délután más-más színben pompázik. Továbbutazás a szálláshelyre, Palenque-be.

8. nap: Yaxchilan – Bonampak
Most egy olyan program következik, amelyet csak velünk tekinthet meg! A korai indulás miatt úti-csomaggal utazunk az őserdő kellős közepén, az Usumacinta-folyó mellett található restaurált YAXCHILAN és BONAMPAK romvárosokhoz, ahol a maya építészet és falfestészet emlékei csodálatosan fennmaradtak. A látvány egyedülálló! A 30-50 méteres fák között megbúvó, smaragdzöld esőerdőből kifehérlő, hajdan 25-30 ezer lakosú ősi városok lenyűgözőek. Mivel nincs végig út, busszal és csónakokkal jutunk oda. Szállás Palenqueben.

9. nap: Palenque – Campeche
PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán félszigeten feltárt maya városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb, amely elsősorban szép fekvésének és őserdős környezetének köszönhető. CAMPECHE a gyarmati időkben fontos város volt, hiszen kikötőjéből szállították az ezüstöt és az aranyat Spanyolországba. Az azonos nevű állam fővárosa legalább annyit – ha nem többet – szenvedett a kalóztámadásoktól, mint Veracruz. A XVII. században a várost hétbástyás fal ölelte körbe, amelynek nagy része máig épségben megmaradt. Szállás Campeche-ben.

10. nap: Uxmal – Mérida
Reggeli után látogatás UXMAL-ba, a klasszikus maya korból fennmaradt városba. Nevéből (mayák nyelvén: „háromszor”) adódóan a települést háromszor építhették újjá, vagy három jelentős fejlődési korszak határozta meg a történelmét. A feltárt terület egyik legimpozánsabb, legmagasabb, legismertebb épülete a „Jövendőmondó piramisa” vagy más néven a „Varázsló temploma”. Kora este érkezés Méridába, szállás.

11. nap: Mérida – Chichen Itza – Cancun
Városnézés MÉRIDA-ban, a „Fehér Város”-ban, ahol az árkádos, mediterrán házak fehérsége és a rendezett utcák tisztasága sok turistát csalogat. CHICHEN ITZA Yucatan állam leghíresebb ásatási területével büszkélkedhet (pl. Kukulkán Piramis, Labdapálya, Jaguár templom stb.). Szállás a Karib-tenger partján található legismertebb üdülővárosban, CANCUN-ban.

12. nap: Cancun
Egész napos üdülés, pihenés a Karib-tenger partján CANCUN-ban. Szállás.

13. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, vagy egész napos fakultatív program lehetőség: XCARET. Délelőtt elutazás a XCARET ÖKO PARK-ba, ami eredeti környezetében mutatja be a Yucatán Félsziget állat- és növényvilágát. A Pillangó Kertben úgy tűnik, mintha milliónyi, a szivárvány színeiben pompázó pillangót engedtek volna szabadon. Meghatározott időközönként úszhatunk a delfinekkel, búvárkodás közben pedig megannyi ráját, és élénk színekben tündöklő halakat láthatunk. A bátrabbak a parkban való séta helyett dönthetnek úgy is, hogy a barlangrendszerben folyó patakon ereszkednek le a tengerpartig. Itt egy látványos esti show keretében bemutatják a maják történetét. Szállás Cancunban.

14. nap: Tulum – Chetumal
Utazás CHETUMAL-ba, Quintana Roo állam lendületesen fejlődő fővárosába. Útközben a Karib-tenger partján, festői környezetben fekvő rejtélyes múltú maya TULUM restaurált épületeinek megtekintése. Szállás Chetumalban.

15. nap: Villahermosa
Korai reggeli után indulás Tabasco állam fővárosába, VILLAHERMOSÁ-ba. Útközben KOHUNLICH és CHICANNÁ megtekintése. Szállás Villahermosában.

16. nap: La Venta – Catemaco-tó – Veracruz
Látogatás a LA VENTA régészeti körzetben, ahol a titokzatos és ismeretlen eredetű olmék kultúra kőszobrai és sztéléi találhatók. Kirándulás a CATEMACO tóhoz. A környéket „Veracruz állam Svájcának” is nevezik. Továbbutazás VERACRUZ-ba, melynek városi jellege, lakói, merőben eltérnek minden más mexikói városétól. Rövid városnézés után érkezés a szállodába. Szállás Veracruz-ban.

17. nap: El Tajín – Xicotepec de Juarez
Korai reggeli után indulás EL TAJÍN-ba, Mexikó egyik leghíresebb régészeti körzetébe. Legérdekesebb látnivalója a Pirámide de los Nichos (Falfülkék piramisa). Továbbutazás Xicotepec de Juárezbe, szállás.

18. nap: Teotihuacan – Mexikóváros
Irány TEOTICHUACAN-ba, a Nap és a Hold Piramisokhoz. A bátrabbak és a lépcsőt bírók meg is hódíthatják! Továbbutazás MEXIKÓVÁROS-ba, ahol még a repülőtéri transzfer előtt a Guadelupei Szűz Bazilikáját is megnézzük. Az esti órákban hazautazás, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Részvételi díj: 797.000,- Ft

Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Félpanziós felár: 75.500,- Ft (13 főétkezés + Cancunban „all inclusive” ellátás)

Egyágyas felár: 248.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és a csónakkirándulás árát magában foglalja.

Fakultatív kirándulás (helyszínen fizetendő, 10 főtől magyar nyelvű kísérővel):
– XCARET busszal, belépővel: kb. 140,- USD

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / Borravaló: 90,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:
– Mexikóváros történelmi központja
– Puebla történelmi központja
– Chichen Itza városa
– Uxmal városa
– Campeche történelmi városa
– Monte Alban történelmi városa
– Palenque városa
– Teotihuacan
– El Tajín városa

A változtatás jogát fenntartjuk!